Τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεφύγει λίγο από την φορτισμένη καθημερινότητα... Ποια όμως είναι τα μέρη που έχουμε έναν παραπάνω λόγο να επισκεπτούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε;

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια και η είσοδος μας στο μνημόνιο, έχει κάνει την επίσκεψη ξένων τουριστών στη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερη. Ο λόγος είναι σαφής: H κάθετη μείωση τιμών και στη διαμονή και στα προιόντα.

Οι υπερβολικές τιμές στην παροχή υπηρεσιών αλλά και προιόντων από το σύνολο του τουριστικού κόσμου ειδικά πριν από το 2009, ωθούσαν τους τουρίστες σε φθηνότερους γειτονικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος η Τυνησία, ακόμα και η Αλβανία.

Πέρυσι όμως και εν μέσω πολιτικών και στρατιωτικών γεγονότων σε χώρες της Μεσογείου, παρατηρήθηκε μεγάλη εισροή επισκεπτών προς την Ελλάδα, της τάξεως του 40% σε σχέση με το 2012 (περίπου 17 εκατομμύρια), ενώ οι εκτιμήσεις ξένων και ντόπιων ταξιδιωτικών πρακτορέιων για το 2014, είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικές καθώς κάνουν λόγο για ''απόβαση'' 20 εκατομμυρίων ξένων τουριστών.

Όμως η Αμερικανική ιστοσελίδα BuzzFeed, και η δημοσιογράφος Τζέσικα Μίσενερ, προτρέπουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν την χώρα μας, ανεξαρτήτου κόστους. Μάλιστα η Μίσενερ το αιτιολογεί αυτό παραθέτοντας 31 μαγευτικές φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια και την έκαναν να ερωτευτεί την χώρα μας.

Jessica Misener: "The land of Hellas is gorgeous, and it needs your tourism dollars more than ever. Καλό ταξίδι!"

1. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών2. Η λίμνη Καδή στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας3. Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης4. Πρωινός καφές..5. Η νυχτερινή ζωή της Ρόδου6. Τα χωριά της Πάρου7. Το ξενοδοχείο ''Ναβαρίνος'' στην Πύλο8. ''Αρχαία'' δέντρα κοντά στη θάλασσα9. Ντόπια προιόντα στην αγοράτης Αθήνας10. Oι κατακόμβες της Κρήτης11. Η ανεμελεία των κατοικιδίων στη Μύκονο12. Η χιονισμένη Ακρόπολη13. Μπάλες σανού στην ευλογημένη ελληνική γη14. Τα μπαράκια της Αθήνας15. Τα κομψά εστιατόρεια της Σαντορίνης16. Τα γραφικά σπίτια της Μυκόνου17. Τα επιβλητικά Μετέωρα στην Καλαμπάκα18. Το πειρατικό καράβι στο λιμάνι του Ρεθύμνου19. Το ηλιοβασίλεμα από εξωκκλήσι της Μήλου20. Το Ολυμπιακό Στα΄διο Αθηνών και η στέγη Καλατράβα21. "Σκυλίσια ζωή" με φόντο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό22. Η ανατολή του Ήλιου στην Πάρο23. Τα μοναδικά "φαγάδικα" της Νάξου24. Το όμορφο λιμάνι του Ρεθύμνου25. Ο φάρος της Μυκόνου26. Η περιοχή Σκάλ Ποταμιά στο νησί της Θάσου27. Τα μοναδικά αγάλματα της Ακρόπολης28. Ο ποταμός Καλαμάς στο Θεογέφυρο Ιωαννίνων29. Η Ακρόπολη τη νύχτα..30. Οι παραλίες των Δωδεκανήσωνprotothema.gr