Ένα σπίτι μέρα παρα μέρα έκλεβε η συμμορία των 9 συνολικά Ρομά, η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σημειώνοντας στο ξεκίνημα της χρονιάς μιαν ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στην προστασία της περιουσίας των πολιτών. (Δείτε εδώ).

Η δράση των κακοποιών ξεκίνησε από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2013 με την τελευταία διάρρηξη στις 11 Φεβρουαρίου του 2014.

Δύο ημέρες μετά, στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από έρευνα δύο μηνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ασφάλεια Χανίων και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια των Ρομά.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι Ρομά από 29 έως 52 ετών, (αναζητούνται άλλοι τρείς) οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας με διαρκή δράση η οποία μέσα σε σχεδόν δύο μήνες, διέρρηξε 48 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Τα μέλη της συμμορίας – με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά – έκλεψαν συνολικά χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 337.000 ευρώ και χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ.

Στις διαρρήξεις χρησιμοποιούσαν είτε δικά τους είτε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ να σημειωθεί πως κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν 10.000 ευρώ, μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων, τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις και πολυτελή αυτοκίνητα, όπως δύο πολυτελή  τζιπ BMW και μια BMW 316.

Ειδικά τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν γιατί αποκτήθηκαν με χρήματα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.


Να σημειωθεί πως ένας από τους συλληφθέντες – 25 ετών – είχε και κατάστημα πώλησης χαλιών, στο οποίο έγινε έλεγχος από Εφοριακούς και διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Και οι έξι οδηγήθηκαν στις Δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης