Στην κορυφή της σχετικής έρευνας «φιγουράρει» η Google η οποία καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση για 5 φορά ενώ έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στις 100 κορυφαίες συνολικά 8 φορές.

Σημειώνεται πως στην εφετινή έρευνα υπάρχουν 8 νέες επιχειρήσεις, όπως το Cheesecake Factory, η Credit Acceptance, η Hyatt Hotels και η κατασκευαστική εταιρεία Kiewit. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως οι εταιρείες που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη λίστα την εφετινή χρονιά αναζητούν συνεχώς νέο προσωπικό και συνολικά σήμερα προσφέρουν περισσότερες από 114.113 νέες θέσεις εργασίας.

Οι 10 κορυφαίοι:

1.Google: Τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για την Google, η οποία μέσα σε μία δεκαετία έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός πως για 5η φορά κατακτά την κορυφή στην κατάταξη με τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί από μόνο του εξαιρετικό επίτευγμα.

2.SAS: στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η SAS. Ένας από τους σημαντικότερους παρόχους λογισμικού παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί πως στους υπαλλήλους της επιχείρησης ακόμη και ιατρική φροντίδα εντός της εταιρείας στην οποία μπορούν αν έχουν πρόσβαση και τα μέλη των οικογενειών τους.

3.Στην 3η θέση βρίσκεται η Boston Consulting Group, η οποία τον περασμένο Ιούνιο συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας στην Αμερικανική αγορά.

4.Η Edward Jones, είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες οικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η εταιρεία συναγωνίζεται σε σημεία την Starbucks, ενώ μόνο το 2013 προχώρησε σε 3000 προσλήψεις.

5.Η Quicken Loans, ακόμη μία εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών βρίσκεται στην 5η θέση. Είναι τέτοια η αναγνωρισιμότητα της εργασιακής ποιότητας της επιχείρησης που σε πρόσφατη αγγελία για προσλήψεις σε υποκατάστημά της στο Detroit για 500 νέες θέσεις παρελήφθησαν 2.500 αιτήσεις.

6.Η 6 η θέση ανήκει στη Genetech, μία  από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Χαρακτηριστικό της ποιότητας της επιχείρησης είναι και το δημοσιευμένο περιστατικό όπου οι υπάλληλοι της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο, σταμάτησαν οτιδήποτε έκαναν και μέσα σε μία νύχτα έστειλαν την απαιτούμενη ποσότητα ενός νέου σκευάσματος για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο πήρε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων την ίδια ημέρα, στο UCLA Medical Center στο οποίο και νοσηλεύονταν 3 γυναίκες σε κρίσιμη κατάσταση.

7.Η Salesforce.com βρίσκεται στην 7η θέση, εκπροσωπώντας τον χώρο των cloud υπηρεσιών. Η εταιρεία μέσα σε ένα χρόνο διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων της περνώντας από τους 5.000 στους 10.000.

8.Ακόμη μία εκπρόσωπος του χώρου της τεχνολογίας βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Πρόκειται για την Intuit η οποία μεταξύ άλλων δίνει μέχρι και 650 δολάρια στους εργαζομένους της σαν πριμ άσκησης, προωθώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέο-προσληφθέντες υπάλληλοι της εταιρείας καλούνται τον πρώτο μήνα απλά να εγκλιματιστούν και δεν τους ανατίθενται καθήκοντα.

9.Η Robert W.Baird την οποία συναντάμε στην 9 η θέση της εφετινής κατάταξης του Fortune είναι μία εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών της οποία τα στελέχη έχουν μέσω όρο παραμονής στις τάξεις της περισσότερα από 15 χρόνια, το 80% της επιχείρησης ανήκει σε μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της και ο μέσος όρος εργασίας της εβδομάδα δεν ξεπερνά τις 37 ώρες.

10.Την 1η δεκάδα κλείνει η DPR Construction, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μία από τις πλέον περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες του χώρου, έχει στη διάθεσή της αρκετά κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι κάρτες των στελεχών της δεν αναφέρουν τίτλους και κυρίως «τρέχει» εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ένα πρόγραμμα «φάντασμα» που διαχειρίζεται μετοχές των ίδιων της των υπαλλήλων.