Υλικά

• 1 ολόκληρο κουνέλι (ξεκοκκαλισμένο)
• 500 γρ. τσουκνίδες (κορφές)
• 150 γρ. νωπό ανθότυρο, τριμμένο
• 100 γρ. πηχτόγαλο Χανίων, τριμμένο
• 100 γρ. τυρομάλαμα, τριμμένο
• 140 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 400 ml. ζωμό κρέατος
• 80 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 1 ασπράδι αυγού
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε με κρύο νερό το κουνέλι και αφαιρούμε προσεκτικά τα εντόσθια.

Στη συνέχεια το αποστεώνουμε φροντίζοντας να το διατηρήσουμε ολόκληρο. Το λαδώνουμε με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, εσωτερικά.

Σε μπασίνα (λεκάνη), βάζουμε τα τυριά , προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα, ζεματίζουμε τις τσουκνίδες για 4 λεπτά και κατόπιν τις βάζουμε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε και αυτές στο μίγμα των τυριών.

Γεμίζουμε το κουνέλι με το μίγμα και στη συνέχεια το ρολάρουμε, προσέχοντας να μη μας φύγει η γέμιση. Δένουμε με σπάγκο κουζίνας και το περνάμε από τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να θωρακιστεί καλά εξωτερικά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ το βάζουμε σε ταψί στο φούρνο, προσθέτοντας του, τον ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190ο C.

• Για ευκολία μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας, να αποστεώσει το κουνέλι.