Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό που έφερε στο φως ο Σύλλογος Γονέων και Εκπαιδευτικών δημοτικού σχολείου της Ελασσόνας, ο οποίος κατήγγειλε ότι παιδί 6,5 ετών \”ξεχάστηκε\” μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Το περιστατικό συνέβη όταν τα παιδιά από το χωριό Στεφανόβουνο μετέβαιναν με το σχολικό λεωφορείο σε δημοτικό σχολείο της Ελασσόνας. Ο μαθητής της Α΄ τάξης δεν κατέβηκε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, με αποτέλεσμα να φτάσει σε άλλο χωριό, κάποια χιλιόμετρα μακριά, στο οποίο το λεωφορείο σταμάταγε το δρομολόγιο του.

Τότε έγινε αντιληπτό και ο οδηγός το επέστρεψε με το αυτοκίνητό του στην Ελασσόνα. Μάλιστα η μητέρα του μικρού έμαθε την περιπέτεια του γιου της το απόγευμα, όταν τέλειωσαν τα μαθήματα και πήγε σπίτι το παιδί.

Ο Σύλλογος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει τον προβληματισμό του, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

\”Ρωτάμε:

-Τον κάθε υπεύθυνο και αυτούς που αποφάσισαν τη συγχώνευση των σχολείων και «τσουβαλιάζουν» τα παιδιά μας.

Τι θα γινόταν αν το λεωφορείο δεν τελείωνε τη βάρδια του και συνέχιζε την πορεία του προς άγνωστη κατεύθυνση; Θα κατέβαινε και το παιδί σε άγνωστο προορισμό επίσης; Και αν κατέβαινε, τι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα μικρό παιδί; Μιλάμε για παιδί 6,5 χρονών, μαθητή της 1ης Δημοτικού!Ρωτάμε:

-Ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση;

-Από ποιον θα πάρουμε υπεύθυνες απαντήσεις;Δεν μας περισσεύει κανένα παιδί!Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε όσες ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν έχει πάρει απάντηση.

Επιφυλασσόμεθα για τις παραπέρα ενέργειές μας. Επιτέλους έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με ψυχές παιδιών και όχι με δέματα;\”.

Πληροφορίες από eleftheria.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook