Στην είσοδο του Ιμπαγάσα, που έγειρε την «πλάστιγγα» υπέρ του Ολυμπιακού στάθηκε στις δηλώσεις του ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Στην επιστροφή του στον πάγκο του Πλατανιά ο Μακεδόνας τεχνικός είδε την ομάδα του να στέκεται καλά για περίπου μία ώρα παιχνιδιού.

Οι δηλώσεις του για το ματς:

«Καταρχήν να σας χαιρετήσω όλους μετά από πολύ καιρό πάλι. Να είστε καλά. Έγινε ένα παιχνίδι μέχρι το 60’ από εμάς. Όσο είχαμε αρκετές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ. Τα καταφέραμε σε πολύ καλό βαθμό. Μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα τα πράγματα έγειραν πολύ υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτοί ανέβαιναν και εμείς κατεβαίναμε. Δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους και φυσιολογικά χάσαμε. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να περάσει την Γιουνάιτεντ. Το χρειαζόμαστε».

Για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ:  

«Πιστεύω πως ο καλός Ολυμπιακός με αυτήν την Μάντσεστερ που βλέπω, άλλωστε το είπα και πριν από λίγο καιρό, μπορεί να περάσει ο Ολυμπιακός. Η πρόκριση είναι 50-50 και πιστεύω πως θα εξαρτηθεί στο πρώτο παιχνίδι σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Για την αγωνιστική καθίζηση του Πλατανιά μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα:

«Κοιτάξτε,  από τη μια είπα είναι η κούραση της ομάδος, η οποία δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει έναν ρυθμό Τσάμπιονς Λιγκ κι εμένα το μεγάλο μου πρόβλημα είναι αυτό. Πολύ μεγάλο πρόβλημα και πρέπει μέσα σε πάρα πολύ λίγο χρονικό διάστημα να κάνω πράγματα και να βοηθήσει ο Θεός δηλαδή για να τα κάνουμε. Γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να γίνουνε. Μείνανε εννιά παιχνίδια και ας ελπίσουμε να το κάνουμε. Εκείνο όμως που είναι θετικό είναι η προσπάθεια των παιδιών. Δηλαδή δεν σταματήσανε να κάνουν την προσπάθεια για να βγάλουνε αυτά τα πράγματα που τους ζητήσαμε να κάνουνε. Έτσι; Ο Ιμπαγάσα όμως είναι, άσχετα αν είναι 38 χρονών… Παίζει αυτό το ποδόσφαιρο το σύγχρονο, το γρήγορο, το πολύ απλό. Προτού έρθει η μπάλα στα πόδια του ξέρει τι θα κάνει. Έχει δέκα επιλογές ή πέντε επιλογές ή τρεις επιλογές και θα διαλέξει την καλύτερη. Καταλάβατε; Μπορεί να κάνει άλλος μια πάσα θα την κάνει μπροστά. Μα αυτός την κάνει σωστά. Καταλάβατε; Αυτός θα την κάνει την ώρα που πρέπει. Να την βρει ο άλλος εκεί που πρέπει να την βρει για να την τελειώσει. Και αυτό είναι ένα χάρισμα που το έχουν πολλοί λίγοι ποδοσφαιριστές. Τι να κάνω; Μας αρέσει που το βλέπουμε! Άσχετα αν μας πονάει».

Για το αν θα είχε περισσότερη τύχη ο Πλατανιάς αν είχε σε καλύτερη ημέρα τους παίκτες από τον άξονα:

 «Δεν το συζητώ. Σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί εμείς το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε σαν ομάδα  ήταν το πούλημα της μπάλας στον άξονα. Είτε ήταν αυτό από τα εξάρια, που εκεί δεν συγχωρείται, απαγορεύεται, ή ακόμα χειρότερα από τους κεντρικούς αμυντικούς. Εκεί τελειώνεις. Δεν έχεις καμία τύχη. Κι αν θα δείτε όλες οι φάσεις και το πρώτο γκολ που φάγαμε είναι γιατί γίνεται λάθος στο κέντρο, στον άξονα. Τι να κάνουμε; Ας ελπίσουμε να σταματήσουμε τα λάθη αυτά εδώ».

Για το αν ο ίδιος κρατούσε στην ομάδα του τον Ιμπαγάσα:

 «Αυτό είναι θέμα προπονητή του Ολυμπιακού. Όχι, όχι. Μη με κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Εγώ δεν επεμβαίνω στα χωράφια άλλων. Να πω την γνώμη μου για ένα παιχνίδι, να πω την γνώμη μου για ένα ποδοσφαιριστή, αλλά να πω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον τάδε, όχι-όχι μην με βάζετε. Μην με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να σας το πω. Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να απαντήσω. Θα παρεξηγηθώ».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Πλατανιάς για να σωθεί:

«Πως δεν πέρασε; Πέρασαν τα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος. Τα δύο τρίτα ας πούμε. Κοιτάξτε,  είναι πάρα πολύ δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις να δουλέψεις. Και ξέρετε εμένα το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί είναι να κατηγορήσω κάποιον. Και οι προηγούμενοι δύο προπονητές έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Το ότι είναι η ομάδα εκεί οι τελευταίοι που φταίνε είναι αυτοί. Για εμένα. Για τους άλλους φταίνε αυτοί. Γι’ αυτό και έφυγαν. Αλλά όμως εμείς πρέπει να ξεχάσουμε το χθες και να κοιτάξουμε το σήμερα. Τι κάναμε σήμερα με τον Ολυμπιακού. Μέχρι που φτάνουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε κι ανάλογα να λειτουργήσουμε. Πολλά προβλήματα έχουμε. Έχουμε πολλή δουλειά. Πάρα πολλή δουλειά. Καταρχήν πρέπει να αλλάξουμε τρόπο τακτικής. Ο τρόπος συμπεριφοράς μας είναι… Θέλουμε τουλάχιστον ένα 50-60% να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όχι γιατί οι άλλοι δεν τα έκαναν καλά. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Και μην τυχόν περάσει από το μυαλό κανενός ότι εγώ τα λέω αυτά για τους συναδέλφους μου τους προηγούμενους. Το ξεκαθάρισα άλλωστε. Αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για εμένα. Δεν πρέπει κάτι ν’ αλλάξει για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω απ’ ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα; Είναι ένα φυσιολογικό. Καταλάβατε; Δεν είναι για να κατακρίνουμε ή να σκοτώσουμε κανέναν. Και δεν είναι και δικαιολογία. Προσέξτε. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μόνο δικαιολογίες δεν έχω. Αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Εάν δεν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε θα φταίω εγώ. Τελειώνει…».

Για την συνέχεια και το καθοριστικό ματς με τον Άρη:

 «Κάθε παιχνίδι που έρχεται είναι καθοριστικό για εμάς. Εμείς έχουμε τώρα εννιά τελικούς. Κάθε παιχνίδι που έρχεται. Και σήμερα αυτό είπα στα παιδιά. Παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Αν μπορέσουμε κάτι να πάρουμε. Δεν το έχουμε χαμένο. Εμένα δεν με ακούσατε ποτέ να πω πάμε να χάσουμε. Τι πάμε να χάσουμε; Δεν κατάλαβα… Να μας κερδίσουν. Αν μπορέσουν να μας κερδίσουν να μας κερδίσουν και να τους πούμε μπράβο παιδιά μας κερδίσατε ήσασταν καλύτεροι από εμάς. Αλλά όμως να παίξουμε πρώτα. Ας παίξουμε πρώτα. Μην χάσουμε προτού παίξουμε, προτού πάμε. Άσχετα με ποια ομάδα παίζεις. Όχι ότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται. Δεν ξέραμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός; Τι κάνει ο Ολυμπιακούς; Ουαί κι αλίμονο και δεν γνωρίζεις τι θα αντιμετωπίσεις. Αλλά όμως θα πας να το παίξεις. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον Άρη. Αυτό είναι. Δεν υπάρχει άλλο για εμάς, να πούμε α έχουμε ακόμα ένα. Και γι’ αυτό θα δουλέψουμε. Σας ευχαριστώ. Νομίζω ότι είπα πάρα πολλά για πρώτη φορά. Συγνώμη!».


Flashnews.gr