Συνελήφθη προχθές, 49χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και το συνεργό του, 39χρονο αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διερευνούσε πληροφορίες και ενδείξεις, για συνεργασία των δύο (2) συλληφθέντων στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, διαφόρων τύπων (ροζ καρτών ασύλου, αδειών διαμονής κ.λπ. δημοσίων εγγράφων), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, για να εμφανίζονται ως νόμιμοι.

Στο πλαίσιο αυτό, προχθές το βράδυ εντοπίστηκαν οι δύο (2) συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του Αρχιφύλακα και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε έρευνες που έγιναν στον Αρχιφύλακα και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• χρηματικό ποσό (1.270) ευρώ
• επτά (7) κενά δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
• πενήντα τρεις (53) κάρτες – χαρτάκια για ραντεβού, που φέρουν στρογγυλή σφραγίδα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής
• μεταλλική σιδερογροθιά
• σφραγίδα με αποτύπωμα υπογραφής
• δέκα (10) κάρτες – χαρτάκια κενά
• σαράντα οκτώ (48) δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού
• διάφορες βεβαιώσεις, αιτήσεις αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο και χειρόγραφες σημειώσεις.
Σε έρευνα που έγινε στον 39χρονο υπήκοο Πακιστάν και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• οκτώ (8) δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
• χρηματικό ποσό τριάντα (30) ευρώ.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αρχείο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε αντιπαραβολή με τα δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο (2) συλληφθέντων, προέκυψε ότι έξι (6) από αυτά ήταν πλαστά, ενώ για δεκατρία (13) είχε δηλωθεί απώλεια.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε και περίπτωση απόπειρας εκβίασης, σε βάρος υπηκόου Πακιστάν, από τον οποίο ο συλληφθείς ομοεθνής του απαιτούσε εκατόν πενήντα (150) ευρώ, για να προβεί στην ανανέωση δελτίων αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. Επιπλέον, αίτηση του συγκεκριμένου αλλοδαπού βρέθηκε, μεταξύ άλλων αιτήσεων αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο, στην κατοχή του Αρχιφύλακα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (15-02-2014) το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook