\”Οι Σουηδοί αγαπάνε την Κρήτη\”. Αυτή θα ήταν η πρόταση αν ήθελε κανείς να περιγράψει με δύο λέξεις το κλίμα στην μεγάλη τουριστική έκθεση της Σουηδίας, που ξεκίνησε εχτές Σάββατο 15 Φλεβάρη και συνεχίζεται και σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Annexet της Στοκχολμης.
Η συμμετοχή των Σουηδών ήταν μεγάλη, αφού τον χώρο της έκθεσης και τα 110 και πλέον περίπτερα, επισκέφτηκαν πάνω από 3500 άτομα, μόνο εχτές, ενώ τα περίπτερα των εκθετών από το νησί ήταν συνεχώς γεμάτα από ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

\"\"




Στην έκθεση συμμετείχαν και μεγάλα διεθνή Τουριστικά Πρακτορεία, όπως η TUI, η APOLLO, η AIRTOURS, η VING, η SOLRESOR, η DETUR και η TEMA RESOR.



\"\"
Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και οι ξένοι χαρακτήρισαν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στην καρδιά της Σουηδικής τουριστικής αγοράς, με πολύ καλά αποτελέσματα σε συναντήσεις που έγιναν και στο B2B Workshop (δείτε εδώ) και στο βραδινό Gala (δείτε εδώ) της Παρασκευής,  αλλά στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας. 

\"\"

Επίσης πολυ σημαντικό ήταν το γεγονός των πολλαπλών event στην δάρκεια της εκθεσης, οπως διαγωνισμοί, μουσικές παραστασεις, παρτυ με Dj, γευσιγνωσίες προιόντων και δραστηριότητες για μικρά παιδιά, που κράτησαν τους επισκέπτες αρκετές ώρες στον χώρο, δίνοντας και την ευκαιρία στους εκθέτες να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους και να τους μιλήσουν για την Ελλάδα αλλά και βέβαια την Κρήτη.

\"\"

Ο Διοργανωτής κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, της εταιρίας North Events (www.north-e.com) μας μίλησε σχετικά:

Δυναμική η παρουσία της Κρήτης
Δυναμική ήταν και η παρουσία της Κρήτης, αφού συμμετείχαν πάνω από 45 επιχειρήσεις, Δήμοι και Επιμελητήρια από όλους τους Νομούς.

Αναλυτικά οι φορείς που συμεμτείχαν είναι οι εξής:

Ένωση Καταλυμάτων Κισσάμου
Δήμος Πλατανιά
Δήμος Ρεθύμνου
Επιμελητήριο Ρεθύμνου
Επιμελητήριο Ηρακλείου
ΟΛΗ
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων
Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Ένωση Filoxenia
Ομοσπονδία Κνωσός
Δήμος Χερσονήσου
Δήμος Αγιου Νικολάου
Επιμελητήριο Λασιθίου

Ωστόσο περίπτερο είχε η Περιφέρεια Κρήτης, όπου με επικεφαλή της Αντιπροσωπείας την κ. Θεανώ Βρέντζου, συμμετείχαν ξεχωριστά, αλλά και μαζί με τις υπόλοιπους Κρητικούς Εκθέτες στην προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Νησιού.

\"\"

\"\"

Η κυρία Θ. Βρέντζου δήλωσε στο Flashnews.gr, ότι \” Αυτή τη μέρα όλη Στοκχόλμη είναι Ελλάδα, ειναι Κρήτη. Η Κρήτη έχει μία πολύ δυναμική παρουσία, συμμετέχει η Περιφέρεια, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, όλη η Κρήτη, με προιόντα και όλους τους Εκπροσώπους του Τουρισμού. Η συμμετοχή του κόσμου είναι εξαιρετική και ουσιαστική, υπάρχει πάρα πολύ και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες που δείχνουν ότι αγαπάνε πάρα πολύ τους Κρητικούς. Θεωρώ ότι η Κρήτη έχει να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στον Τουρισμό, μοναδικά ποιοτικά προιόντα και η Περειφέρεια θα συνεχίζει να στήριζει να παρίσταται σε ανάλογες δράσεις.\”
Μάλιστα ένα από τα σημαντικά events της ημέρας ήταν και η γευσιγνωσία που έγινε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε σχεδόν 1000 επισκέπτες να δοκιμάσουν κρητικούς μεζέδες και νοστιμιές, προκαλλοντας θετικα σχόλια για την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα.

\"\"

\"\"

\"\"

Δείτε πλάνα καθώς και τι δήλωσε η κ. Θ. Βρέντζου αναφορικά στην γευστική δοκιμή.

Δείτε και πλάνα από όλα τα περίπτερα των Εκθετών από την Κρήτη


Για πρώτη φορά Εκθεση στην Στοκχόλμη
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τουριστική έκθεση στην Στοκχόλμη, ενώ η αποδοχή φάνηκε έμπρακτα από την συμμετοχη, αλλά και την διάθεση των επισκεπτών.
Ο κ. Μανώλης Μαρινάκης, Εμπορικός Διευθυντής της TUI για την Κρήτη, ήταν παρών και δήλωσε σχετικά με το θέμα.

Κώστας Συλιγάρδος
Γιάν. Ξ.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook