Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αθλητών που είδαν μπροστά στα μάτια τους τη σύγκρουση των δύο μοτοσικλετών που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Νίκο Μπερδέ και προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου Μ.Ξ. στους αγώνες Dragster που έγιναν στις 8 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, με τον όρο να μην δημοσιευτεί το όνομά τους, περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν τη μοιραία μέρα: «Ο Νίκος, ένα γελαστό παιδί με τεράστια αγάπη για το μηχανάκι του, μόλις είχε τελειώσει την κούρσα των 400 μέτρων. Ο Μ.Ξ., ο οποίος έτρεχε για πρώτη φορά σε αγώνες, με πιο βαριά μηχανή 1.000 κυβικών (GSXR), ξεκίνησε τη δική του κούρσα στον ίδιο διάδρομο, πριν δοθεί η εκκίνηση. Το τραγικό είναι ότι ο διοργανωτής δεν είχε φροντίσει ο τερματισμός να είναι ορατός. Έτσι, ο Μ.Ξ., ενώ είχε περάσει τα 400 μέτρα, δεν έκοψε ταχύτητα και χτύπησε τρομακτικά δυνατά τον Νίκο στα 650 μέτρα».

Τα όσα ακολούθησαν σοκάρουν: «Βλέπουμε τα δύο παιδιά πεσμένα στο έδαφος. Δεν υπήρχε, ωστόσο, κριτής στο σημείο, για να ειδοποιήσει τον αφέτη, προκειμένου να μην δώσει εκκίνηση σε άλλο ζευγάρι αθλητών.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι, ενώ τα παιδιά ήταν στην πίστα σωριασμένα, δύο άλλες μηχανές ξεκινούσαν την κούρσα. Από τύχη και, λόγω της εμπειρίας τους, δεν έπεσαν πάνω στα δύο παιδιά και δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα».

enikos.gr από Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής