«Το πλεόνασμα με συγκεκριμένο σχέδιο πρέπει να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, την Απασχόληση και το θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η ανάδειξη της εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνης πρότασης για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι χρέος μας να αναδειχθεί».
Με αυτά τα λόγια ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας.
Στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε από τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» με θέμα : «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος» και στην οποία μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Κεγκέρογλου μέσα από την εισήγηση του αναφέρθηκε στο «Κοινωνικό Κράτος, τα Δίκτυα κοινωνικής προστασίας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Κεγκέρογλου μεταξύ άλλων τόνισε πως: «η ανάδειξη της εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνης πρότασης για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι χρέος μας να αναδειχθεί.
Η προοδευτική άποψη για το κοινωνικό κράτος στηρίζεται στην αρχή ότι, οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική πρόοδος είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. 
Αλλά και πως ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος είναι πηγή ανάπτυξης και η οικονομική ανάπτυξη διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των αδυνάμων.
Για τη χώρα μας, μέσα στη δίνη της κρίσης απαιτείται ένα κοινωνικό κράτος σε στέρεες βάσεις που υπακούει σ’ ένα συνολικό εθνικό σχέδιο κοινωνικής συνοχής και
μεταρρυθμίζεται διαρκώς για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να αξιοποιεί τους πόρους, στοχευμένα, με προτεραιότητες και διαφάνεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook