Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά, τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστώνη.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα, σε ερώτηση «πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτούς, καθότι πληροφορίες του ΕΚ αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο Σπόλτιγκ, πόσο χρωστά ακόμα η Ελλάδα;», ο υπουργός απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια και αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό».
«Σε κάθε περίπτωση, όμως, αφού η ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι\’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά» συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανταπόκριση-συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βοστώνη με αφορμή την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της Μυρτούς. 
Όταν ρωτήθηκε «τι διημείφθη στη συνάντησή σας με την Ομοσπονδία Σωματείων;», ο υπουργός Υγείας είπε πως είχε «πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για τη Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την τράπεζα, για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στο σχετικό λογαριασμό στην τράπεζα, είναι περίπου 130.000 δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστόνη» σημειώνοντας ότι λόγω «πιεσμένου προγράμματος» δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το Σπόλτιγκ.

Οι επαφές στις ΗΠΑ και η ομιλία στο Χάρβαρντ

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Βοστώνη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η επίσκεψη πήγε πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και η ομιλία στο Χάρβαρντ ήταν πολύ επιτυχημένη με πολύ κόσμο και με μία πολύ ζωντανή συζήτηση, παρά τη χιονοθύελλα και οι συναντήσεις μου όλες ήταν όπως έπρεπε», συμπληρώνοντας ακόμα ότι «και με την ομογένεια βρέθηκα και με καθηγητές εδώ στο πανεπιστήμιο και είχα και συναντήσεις και ξενάγηση σε δύο μεγάλα νοσοκομεία».
Στην ερώτηση «τι μήνυμα περάσατε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Βοστώνης;» ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γίνονται, έπρεπε να γίνουν, η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση».
Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε «τι αποκομίσατε φεύγοντας από τη Βοστώνη για την Ελλάδα;», είπε ότι «πρώτα απ\’ όλα αποκομίζω την εικόνα ενός συστήματος υγείας, αλλά και εκπαιδευτικού, από τα οποία πολλά θα είχαμε να διδαχθούμε και εμείς στην Ελλάδα και στους δύο τομείς. Πιστεύω ότι το θέμα που με ενδιέφερε, οι κλινικές ιδέες, έχω πάρει πολύ καλές ιδέες που μπορούμε να τις καθιερώσουμε και στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της έρευνας, αλλά και την οικονομία μας».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «στην κρίσιμη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σταθερά στο πλευρό της χώρας μας», ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να επισκεφθεί ξανά τις ΗΠΑ, ώστε να συναντηθεί ευρύτερα με την ομογένεια, ανέφερε: «Δεν θα αργήσω να ξανάρθω, διότι οι συναντήσεις που είχα προγραμματίσει στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκαν, λόγω του καιρού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook