Σάλο ξεσηκώνει για μία ακόμη φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με προσβλητικές δηλώσεις για τους ηγέτες της κεντροαριστεράς «Οι αριστεροί πολιτικοί δεν πλένονται και τόσο» δήλωσε σε δημόσια ομιλία του στην πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια εν όψει των τοπικών εκλογών της επόμενης Κυριακής. Με το ίδιο «νόμισμα» απάντησε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουΐτζι Μπερσάνι, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης Ιταλίας των Αξιών τόνισε ο Μπερλουσκόνι πρέπει πρώτα απ\’ όλα να ξεπλύνει τη συνείδησή του.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στο Ρέτζιο Καλάμπρια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρέθεσε αναλυτικά τις απόψεις του…

«Οι ηγέτες της κεντροαριστεράς είναι αιωνίως σκυθρωποί. Κατάλαβα, όμως, σε τι οφείλεται: για να έλθουν στην Βουλή, πρέπει να ξυριστούν και να πάνε στην τουαλέτα. Ξέρουμε βέβαια, παράλληλα, ότι δεν πλένονται και πολύ, αλλά όπως και να έχει για να ξυριστούν πρέπει να μπούνε στην τουαλέτα. Ανάβουν λοιπόν το φως, και με το που κοιτάζονται στον καθρέφτη, έχουν ήδη χαλάσει το κέφι τους, για όλη την ημέρα».

Στον Ιταλό πρωθυπουργό απάντησε στο ίδιο «μήκος κύματος» ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουΐτζι Μπερσάνι. «Μπορεί να νομίζει ότι δεν πλενόμαστε, αλλά εμείς τουλάχιστον δεν νομιμοποιήσαμε αυθαίρετα, δεν απολύσαμε δέκα χιλιάδες καθηγητές, είμαστε κατά της πυρηνικής ενέργειας και δεν φοράμε περούκα» είπε.

Ο επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, που βρίσκεται επίσης στην αντιπολίτευση, σχολίασε ότι «ο Μπερλουσκόνι πρέπει πρώτα απ\’ όλα να ξεπλύνει την συνείδησή του, διότι χρησιμοποιεί τους δημόσιους θεσμούς προς όφελός του, όπως κάνει κάθε άνθρωπος που βαθιά μέσα του είναι βρώμικος».

Τέλος, ο γραμματέας του κεντρώου χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc, Λορέντσο Τσέζα, υπογράμμισε ότι «με τις δηλώσεις του αυτές ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έπρεπε να επιδιώξει να πάρει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή με ανέκδοτα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook