Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το κτιριακό ζήτημα του Καπετανάκειου, ενώ καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας από το κτίριο του Καπετανάκειου στη Λότζια, στις 11.00, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, εκφράζοντας το αίτημα των Εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου και το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 και καλεί Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς σε μία μαζική πορεία διαμαρτυρίας στις 11:00 π.μ. από το κτίριο του Καπετανάκειου στο Δήμο Ηρακλείου (Λότζια) με τα παρακάτω αιτήματα:

Α) Διεκδικούμε την άμεση αποπεράτωση των έργων του κτιρίου του Καπετανάκειου, που αποτελεί και το ιστορικότερο κτίριο της πόλης.

Β) Απαιτούμε υγιεινές συνθήκες διδασκαλίας για τους μαθητές και τους καθηγητές τους.

Γ) Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε κωλυσιεργίες και ζητάμε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για παράδοση του κτιρίου φέτος.

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ «ΑΙΘΟΥΣΕΣ» ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ..

Για πέντε ολόκληρα χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικοί δεινοπαθούν στο Λύκειο του Καπετανάκειου κτιρίου, κάνοντας μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες στο χώρο της αυλής , εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, μέσα σε συνθήκες που καταργούν κάθε έννοια εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής .

Ακυρώνουν κάθε απαραίτητη συνθήκη μάθησης και εκπαιδευτικής πράξης.

Μαθητές και καθηγητές… σαν τους πρόσφυγες σε καταυλισμούς δείχνουν υπομονή για πέντε ολόκληρα χρόνια, αναμένοντας την αποπεράτωση του κτιρίου, το οποίο μετατρέπεται πια στο μυθικό «γιοφύρι της Άρτας».

Όλα αυτά γιατί κανείς αρμόδιος φορέας δεν ανέλαβε μέχρι τώρα την ευθύνη του, ώστε να αποπερατωθεί το έργο, του οποίου το κονδύλι ήταν από την αρχή, σύμφωνα με τη δήλωση των φορέων, εγκεκριμένο(!).

Παρά ταύτα το Λύκειο μένει «γιαπί» για πέντε χρόνια. Σήμερα την αποκλειστική ευθύνη έχει ο ΔΗΜΟΣ Ηρακλείου, ο οποίος επίσης έχει δεσμευτεί-με δήλωση του ίδιου του δημάρχου-ότι το έργο θα παραδιδόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς φέτος.

Όμως και πάλι παρουσιάζονται προσκόμματα και νέα προβλήματα που παραπέμπουν τη λύση του προβλήματος στις καλένδες.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες μάθησης και διδασκαλίας στο Καπετανάκειο.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους και μαθητές που δοκιμάζονται καθημερινά και ότι θα καταβάλλει κάθε συλλογική προσπάθεια για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

 ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ,

 ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.