Τρεις νέες ομάδες της Σχολής Γονέων Χανίων ξεκινούν αυτή τη βδομάδα στην Κίσσαμο. Η πρώτη ομάδα απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας, έχει διάρκεια 50 ώρες και ξεκινάει την Τρίτη 18 Φεβρουαριου στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισσάμου. 
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη 10-12 το πρωί πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου ομάδα υποστήριξης και ενημέρωσης γονέων παιδιών όλων των ηλικιών που διαμένουν στο Πλάτανο και τη γύρω περιοχή. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δέκα δύωρες συναντήσεις.
Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει 6 ώρα το απόγευμα άλλη μία ομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, με αντικείμενο τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν την προεφηβική και εφηβική ηλικία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δέκα δύωρες συναντήσεις.
Στις ομάδες θα συμμετάσχουν όσοι γονείς έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση ή έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υπεύθυνη στο 6932211303. Τις ομάδες θα συντονίσουν Η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαίρη Παρασκευοπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός Πασχαλιά Καραγιάννη. 
Συνολικά, από τον Ιανουάριο έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν 6 ομάδες στην Κίσσαμο. Για τη λειτουργία και την υλοποίηση των ομάδων ήταν πολύ σημαντική η υποστήριξη της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, των Διευθυντών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων όλων των βαθμίδων της περιοχής, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του προσωπικού του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Κισσάμου και του Δήμου Κισσάμου. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: ktistaki@hotmail.com και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook