Συνάντηση με σχολικούς φύλακες του Δήμου Χανίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είχε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης. 
Κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν, ότι από τους 2230 συναδέλφους τους μόνο οι 526 ενδέχεται να μεταταχθούν και μάλιστα σε κατώτερη κατηγορία (ΥΕ) σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι θα απολυθούν στις 23 Μαρτίου, αφού η Κυβέρνηση δε δέχεται το δίκαιο αίτημά τους να ενταχθούν όλοι στην κινητικότητα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σημείωσαν επίσης, ότι η κατάργηση της ειδικότητάς τους με τρόπο αυθαίρετο και χωρίς καμιά αξιολόγηση, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα σχολεία, τοπικά και πανελλαδικά.
Από τη μεριά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισε, πως στόχο της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής αποτελεί η αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα σειράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, μολονότι η μεταβολή αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση του κόστους τους.
Κατά τον κ. Σταθάκη είναι δίκαιο το αίτημα των σχολικών φυλάκων για παράταση της διαθεσιμότητας μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών, όπως και η αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου της πενταετίας (!) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύτηκε τέλος, να ασκήσει πιέσεις ώστε να προκηρυχθούν θέσεις για πλήρωση με μετάταξη και στο Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο προς το παρόν δε συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook