Το ασθενοφόρο ανταποκρίθηκε σε 9 λεπτά στο συμβάν της Ναυπάκτου την Κυριακή 16/2/2014!

Τη δική του απάντηση έδωσε σήμερα το Ε.Κ.Α.Β σχετικά με καταγγελίες ότι ασθενοφόρο καθυστέρησε να ανταποκριθεί σε κλήση για τροχαίο δυστύχημα, όπως εξελίχτηκε, στη Ναύπακτο την Κυριακή 16/2 (δείτε εδώ)

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014 στην Ναύπακτο, κατά το οποίο ύστερα από σφοδρή σύγκρουση 33χρονου μοτοσικλετιστή σε κολώνα υπήρξε τουλάχιστον 20λεπτη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η κλήση στο Ε.Κ.Α.Β. για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στις 15:11 και αφού έγινε άμεση διαβίβαση στο πλησιέστερο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο ήταν το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Ναυπάκτου, αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 15:20!

Επομένως, βάσει των επίσημων αρχείων καταγραφής του περιστατικού, ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν 9 λεπτά (και όχι 20 που αναφέρεται στα διάφορα ΜΜΕ...) πράγμα που καθιστά προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να διεκπεραιώνουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα. θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων