Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε σήμερα ότι \”είναι πιθανόν\” να εκδοθεί \”μέχρι το τέλος του μήνα\” ένταλμα σύλληψης κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

\”Σύμφωνα με όλες τις πιθανότητες, μέχρι το τέλος του μήνα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του συνταγματάρχη Καντάφι και ορισμένων μελών του καθεστώτος του , πιθανόν και κατά μελών της οικογένειάς του\” ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας στη διάρκεια ομιλίας του για τις τοπικές εκλογές στην περιοχή του Κάλιαρι στην Σαρδηνία.

Ο κ. Φρατίνι εκτίμησε ότι το τέλος του μήνα Μάη θα είναι μια ημερομηνία -κλειδί για τον συνταγματάρχ Καντάφι ο οποίος και θα πρέπει να επιλέξει μια άλλη λύση, πιθανόν αυτή της εξορίας γιατί εάν εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του , τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ σε βάρος του.

\”Με την έκδοση εντάλματος σύλληψής του, όλη η διεθνής κοινότητα έχει την νομική ευθύνη, και όχι τη στρατιωτική ,να κυνηγήσει τον Καντάφι όπως έγινε και με τον Μιλόσεβιτς και τον Μλάντιτς\” τους σέρβους ηγέτες που κατηγορήθηκαν για εκηλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το ΔΠΔ\” εκτίμησε ο κ. Φρατίνι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook