Με οριακές απώλειες έκλεισε την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο, λόγω και της αργίας στην Wall Street, η οποία περιόρισε την συναλλακτική δραστηριότητα κα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πτωτικά κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του FTSE Large Cap, όπου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΣΩΛΚ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος ξεχώρισε η άνοδος της Coca-Cola HBC, με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Jumbo και Τιτάν.

Καλύτερη εικόνα διαμορφώθηκε στον FTSE Mid Cap, ο οποίος ενισχύθηκε 1,59%, ενώ από τη σύνθεσή του, όπου η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με κέρδη, ξεχώρισε η άνοδος 7,14% της Intracom και 5,74% της Eurobank.

Για τον Γενικό Δείκτη οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,28% στις 1.276,82 μονάδες. Κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 17 περίπου μονάδων, ο Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως 1,16% στις 1.265,67 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,36% στις 196,13 μονάδες, παρά τα κέρδη έως 0,83% στην έναρξη των συναλλαγών.

Την Δευτέρα διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 22,55 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 56,94 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 72 μετοχές έκλεισαν με απώλειες, 57 ενισχύθηκαν και 122 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

capital.gr/Δημήτρης Ζάντζας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook