Σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών μεώθηκε στο Εφετείο η ποινή του 39χρονου μαθηματικού που το 2007 έπνιξε και στην συνέχεια κατακρεούργησε την ίδια του μητέρα μέσα στο σπίτι του στην Καλαμαριά.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέτρεψε την ποινή των ισοβίων που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αναγνωρίζοντα στον μητροκτόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2007, όταν το θύμα επισκέφθηκε τον δράστη στο σπίτι του στην Καλαμαριά.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 39χρονος έπνιξε τη μητέρα του μετα χέρια του και στη συνέχεια μάλιστα τύλιξε ένα καλώδιο κεραίας γύρω από τον λαιμό της με αποτέλεσμα εκείνη να πεθάνει από ασφυξία. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς αμέσως μετά άρπαξε ένα μαχαίρι και κατακρεούργησε την γυναίκα.

«Είχα φυσιολογική σχέση με την μητέρα μου», ψέλλισε με λυγμούς κατά την απολογία του στο Εφετείο, τονίζοντας ότι εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. «Είχα παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις. Η μάνα μου δεν κατάλαβε ότι ήμουν ασθενής», υποστήριξε. Στο πρωτόδικο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πράξη του, είχε κάνει λόγο για καταπιεστική συμπεριφορά της μητέρας απέναντι του.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook