Άλλη μια παραδοχή λάθος υπολογισμού είχαμε χθες από την Κυβέρνηση που βλέπει ότι ούτε οι περικοπές που έκανε φτάνουν. Έτσι μετά τις εξαγγελίες για μία πρόσληψη κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις πάνε στο μισό, δηλαδή θα γίνεται μία για κάθε 10 αποχωρήσεις.

Ουσιαστικά έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις στην υγεία και τη δικαιοσύνη που μόλις ξεπερνούν τις 1.000. Έχει επέλθει στην πράξη το πάγωμα προσλήψεων και αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει το Σεπτέμβρη με τα κενά στα σχολεία για παράδειγμα.

Παράλληλα και ενώ η Τρόικα έχει απαγορεύσει τις ανανεώσεις των παρόντων συμβάσεων, μαθαίνουμε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια οι 50.000 συμβάσεις που αναμένονταν να υπογραφούν πέφτουν στις 25.000.

Τα κενά που θα δημιουργηθούν είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν από τις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ και έτσι θεωρείται δεδομένο ότι οι μετατάξεις από τους ΟΤΑ θα επεκταθούν και προς το Δημόσιο

Το υπουργείο μιλάει για μείωση των δημόσιων υπάλληλων κατά 200.000 ως το 2013, ωστόσο τα … νούμερα δεν βγαίνουν αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο αποχωρούν από πέντε ως επτά χιλιάδες υπάλληλοι. Έτσι και με τον περιορισμό των προσλήψεων, αλλά και των συμβασιούχων η μείωση κατά 200.000 “δεν βγαίνει” και έτσι καταλήγουμε και πάλι στην εντολή της Τρόικας για απολύσεις.

Παράλληλα τουλάχιστον 45.000 θέσεις του δημοσίου όπου υπηρετούν αντίστοιχοι συμβασιούχοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι στον αέρα μετά τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για νέα μείωση του κράτους.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 54.000 υπάλληλοι στο στενό Δημόσιο Τομέα και τα ΝΠΔΔ, άλλοι 27.000 σε ΟΤΑ, επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, περίπου 43.000 σε τράπεζες, το Τ.Τ. και τις ΔΕΚΟ και περίπου 10.000 σε άλλα ΝΠΔΔ. Σύνολο περίπου 133.000 άτομα και έτσι οι 45.000 μπαίνουν στο στόχαστρο, βρίσκονται δηλαδή με βάση τις νέες απαιτήσεις ακόμη και προς απόλυση!

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook