Το τεράστιας σημασίας έργο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ολόκληρου του δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του με την επιλογή προσωρινού αναδόχου, έπειτα από τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό.

Η δημιουργία Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού είναι ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων του Μαλεβιζίου αφού από αυτόν προκύπτουν όλες οι χρήσεις γης (οικιστικές, τουριστικές, δασικές, βιομηχανικές, παραδοσιακές, κλπ), προστατεύεται και αναδεικνύεται η γραφικότητα ολόκληρων περιοχών, οργανώνεται και αναπτύσσεται σωστά ο κοινωνικός ιστός και παράλληλα, είναι προαπαιτούμενο για κάθε ρυμοτομικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ήρθαμε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά σε ένα από τα πλέον καθοριστικά έργα της δημοτικής αρχής στο δήμο Μαλεβιζίου. Η σημασία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον τόπο μας είναι προφανής και χαίρομαι που έπειτα από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Η δημιουργία του ΓΠΣ υπήρξε βασικός στόχος από την πρώτη ημέρα της θητείας μας κι έπειτα από την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, των ιδιαίτερων συνθηκών που ο νόμος του «Καλλικράτη» επέφερε, των πολλών και αδιευκρίνιστων διαδικασιών, τις ενστάσεις, κλπ, φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουμε άλλη καθυστέρηση, η αρχή όπως λένε είναι το ήμισυ του παντός κι αυτό που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι ακόμα περισσότερο, οπότε αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά».