​Ξεπερνούν κάθε φαντασία τα στοιχεία που αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους. Πολύμηνες απουσίες, αναρρωτικές άδειες για ψύλλου πήδημα, μειωμένα ωράρια, αλλά με καταβολή υπερωριών… συνθέτουν το πόρισμα-φωτιά που δημοσίευσε ο Τύπος της Κυριακής.

Πρωταθλητές στην κοπάνα φαίνεται πως ήταν ορισμένοι υπάλληλοι υπουργείων, οι οποίοι αν και έλειπαν, λάμβαναν τις υπερωρίες τους κανονικά!

Το ρεκόρ κατέχουν υπάλληλοι των Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αστικής Κατάστασης του υπουργείου Εσωτερικών. Μία κυρία απείχε από την εργασία της πάνω από δυο μήνες, ενώ συνάδελφός της την ξεπέρασε, αφού έκανε να εμφανιστεί στην δουλειά της επτά συνεχόμενους μήνες

Η έρευνα που διεξήχθη με κυβερνητική πρωτοβουλία, έδειξε ότι οι δυο στους τρεις εργαζόμενους έλαβαν το 2012 κατά μέσο όρο 10 μέρες αναρρωτική άδεια. Στην πρώην Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, επί 14 χρόνια δεν είχαν θέσει καν σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εισόδου-εξόδου των υπαλλήλων, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί ούτε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στον ΕΟΤ μόλις 3 στους 10 εργαζόμενους χτυπούσαν κάρτα και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης πάνω από 2 στους 3 υπαλλήλους δεν τηρούσαν το 8ωρο.

Πάντως, σύμφωνα με το πόρισμα, στους κοπανατζήδες καταβάλλονταν μπόνους και υπερωρίες, προφανώς για …εργασία κατ\’ οίκον.

Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και τώρα όλοι οι κοπανατζήδες κινδυνεύουν είτε να πληρώσουν αναδρομικά τα ποσά που δεν δικαιούνταν, είτε και να βρεθούν εκτός Υπηρεσίας.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook