Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των δημοτών στο Νότιο Πήλιο για τις δωρεάν στειρώσεις, τους αντιλυσσικούς εμβολιασμούς και την ηλεκτρονική ταυτοποίηση των αδέσποτων ζώων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκαν προχθες και συνεχίστηκαν και χθες Κυριακή σε κτηνιατρείο των Καλών Νερών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, συγκεκριμένα το Σάββατο έγιναν περίπου 50 στειρώσεις.

Όπως τόνισαν από τη Δημοτική Αρχή στόχος είναι να μην αυξηθούν περαιτέρω τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου αλλά να παραμείνει ως έχει ο πληθυσμός των ζώων. Βέβαια όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι η μεταφορά αδέσποτων ζώων που γίνεται από το Βόλο σε χωριά του Πηλίου.

«Διαρκώς έρχονται άτομα από περιοχές του Βόλου και αφήνουν ζώα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Με αυτή την τακτική παρατηρούμε διαρκώς στην περιοχή μας καινούργια ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Σαν Δήμος είμαστε ευαισθητοποιημένος στο θέμα των αδέσποτων ζώων και γι\’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε και την βοήθεια του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νασιόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό και για την επίλυση του οξυμμένου προβλήματος η δημοτική αρχή προσκάλεσε την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας Ε.Δ.Κ.Ε. να προσέλθει στην περιοχή των Καλών Νερών, στο κτηνιατρείο «Πετίδου Β. – Ρώνη Μ., Ο.Ε.», προχθες Σάββατο και τη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, για την πραγματοποίηση δωρεάν στειρώσεων, αντιλυσσικών εμβολιασμών και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των αδέσποτων ζώων του Δήμου (αρσενικά/θηλυκά σκυλιά και γάτες).

Πηγή: www.thessalianews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook