Xρονιά μεγάλης δραστηριότητας σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες θα είναι το 2014 στην περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου και γενικότερα της Ευρώπης, όπως επισήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services (PGS), Σβέρε Στραντέντες (Sverre Strandenes), κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

«Το 2014 […] έχουμε άδειες που \”κλειδώνουν\” στην Αίγυπτο, ενώ σε Λίβανο, Ελλάδα, Κροατία και Μαυροβούνιο, προετοιμάζονται επίσης τέτοιοι γύροι αδειοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή, θα αυξηθούν οι έρευνες σε Λίβανο και Κύπρο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών παικτών. Χρειάζονται γύροι αδειοδοτήσεων που θα είναι διαφανείς και ο Λίβανος είναι καλό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ.Στραντένες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, που πραγματοποιεί τις σεισμικές έρευνες για τους υδρογονάνθρακες από το Ιόνιο μέχρι τη νότια Κρήτη.

Πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για τη χαρτογράφηση υδρογονανθράκων στις θάλασσες ιδίως της ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστιο. «Έχουμε πάρα πολύ ποικίλη γεωμορφολογία στην Ελλάδα και το Βόρειο Ιόνιο και ανάλογη στην Ιταλία και την Αλβανία στα θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και στη δυτική Πελοπόννησο επίσης. Ο χάρτης αυτός μας επιτρέπει να καταλάβουμε το δυναμικό, αλλά χρειάζεται κι άλλη δουλειά και μελέτη», κατέληξε.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook