Κάθε φωτογράφος θα πετούσε από τη χαρά αν μάθαινε ότι υπάρχει τρόπος να γίνει μια καλλιτεχνική φωτογράφιση, χωρίς τη συνεχή παρέμβαση του κομμωτή και του make-up artist. Μπορεί ο Mick Gleissner να κατάφερε να ανακαλύψει αυτό τον μοναδικό τρόπο, έπεσε όμως πάνω σε άλλα, μεγαλύτερα εμπόδια.

Ο Γερμανός φωτογράφος πρωτοτυπεί κάνοντας ολόκληρες φωτογραφίσεις κάτω από το νερό! Η… υποβρύχια οπτική του γωνία, έχει εμπνεύσει από μουσικά βίντεο μέχρι και διαφημίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και πλέον τα μοντέλα κάνουν ουρές για να πάρουν μέρος σε μια τέτοια δουλειά.

\"\"

Οι περισσότερες φωτογραφίσεις γίνονται στα ζεστά νερά του τροπικού νησιού Cebu, κοντά στις Φιλιππίνες, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιεί και τεράστιες πισίνες. Όλα τα μοντέλα που θα εργαστούν σε μια τέτοια φωτογράφιση, πρέπει πρώτα να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις που να διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και ότι μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι και τέσσερα λεπτά.

«Πάντα μου άρεσαν οι καταδύσεις και οι φωτογραφίσεις, και το να συνδυάζω αυτά τα δυο δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Βέβαια, όλα ξεκίνησαν όταν μια φίλη μου μοντέλο πρότεινε να κάνουμε μια τέτοιου είδους υποβρύχια φωτογράφιση και ως αποτέλεσμα είχα αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες» λέει ο Gleissner.

\"\"

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Mike είναι ο φωτισμός, καθώς δεν υπάρχουν πολλά μηχανήματα που να μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από το νερό. Οι περισσότερες φωτογραφήσεις γίνονται σε βάθος το πολύ τεσσάρων μέτρων εξαιτίας αυτού, εκτός αν το κόνσεπτ απαιτεί κάτι πιο σκοτεινό.

\"\"

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook