Μεγάλη αύξηση στις επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν παρουσία στον «παράδεισο» της κυπριακής οικονομίας και φορολογίας, με αιχμή αυτές από τη Ρωσία, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Ο αριθμός των επαφών που γίνονται καθημερινά με τις εταιρείες συμβούλων που υλοποιούν την δημιουργία εταιρικών παραρτημάτων στην Μεγαλόνησο έχει διπλασιαστεί, από την εποχή που ξέσπασε η κρίση, με το κούρεμα των καταθέσεων.

Σχετικό εκτενές δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς σημειώνει ότι μπορεί να «εξυγιάνθηκε» βίαια το υπερτροφικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν άλλαξαν και πολλά ως προς τον «φορολογικό παράδεισο» που αποτελεί η Κύπρος. Ετσι, «Ρώσοι, Γερμανοί, λατινοαμερικάνοι, Καναδοί, όλοι έρχονται», όπως λέει στέλεχος εταιρείας συμβούλων.

Περισσότερο από όλους, ενδιαφέρον εκδηλώνουν και πάλι οι Ρώσοι, κατά την εφημερίδα, παρότι είχαν σαφώς στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα κατά την «εξυγίανση» του τραπεζικού τομέα.

«Ενδιαφέρονται γιατί το νομικό και φορολογικό σύστημα παραμένει πολύ σταθερότερο από ότι στη Ρωσία και θεωρούν ότι είναι μακρινό το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος», όπως εκτιμά άλλο στέλεχος εταιρείας που δημιουργεί off-shore στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook