Τέλος στα δαντελένια γυναικεία εσώρουχα βάζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία.

Και στις τρεις χώρες που έχουν δημιουργήσει την οικονομική ένωση "Customs Union", αναμένεται να εφαρμοστεί ένας νόμος που απαγορεύει την εισαγωγή, παραγωγή και πώληση συνθετικής δαντέλας στα εσώρουχα.

Πρόκειται για ένα νόμο που έχει προτείνει η οικονομική ένωση που έχει συσταθεί από τη Ρωσία, το Καζακστάν και την Λευκορωσία με στόχο την προστασία των καταναλωτών, γράφει η "Telegraph". Mε το νόμο της "Customs Union", η οποία θα αντικατασταθεί από την τελωνειακή Ευρασιατική Ένωση το 2015, θα εξαφανιστεί πάνω από το 90% των εσωρούχων στη Ρωσία αν τελικά αυτός εφαρμοστεί.

Το σκεπτικό είναι να προστατεύσει τους καταναλωτές από φθηνά υλικά τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Ομως, οι Ρωσίδες δεν συμφωνούν με το γράμμα του νόμου και δεν θέλουν να βγει η δαντέλα από τα εσώρουχά τους.

Την ίδια ώρα, στο Καζακστάν, τρεις γυναίκες συνελήφθησαν από τις αρχές όταν προσπάθησαν να φορέσουν δαντελένια εσώρουχα σε αγάλματα για να δείξουν την δυσφορία τους.

Αν τεθεί τελικά σε ισχύ ο νόμος που έχει προταθεί από το 2012, τότε τα καταστήματα εσωρούχων στη Ρωσία, θα πρέπει να αποσύρουν τουλάχιστον το 90% του εμπορεύματός τους .

Τον Ιούνιο του 2012, Πούτιν και Μεντβέντεφ είχαν ανακοινώσει ότι, μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2015 , θα έχει δημιουργηθεί το οικονομικό σχήμα της Ευρασιατικής Ένωσης, το οποίο θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος εφαρμόζοντας τους νόμους της Customs Union. Οι Ρώσοι πάντως δεν βιάζονται να δημιουργήσουν ένα ευρασιατικό νόμισμα αφού τα διδάγματα από την αρνητική πορεία του ευρώ είναι πολλά και πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά.

protothema.gr