Σε ρυθμούς αποκριάς κινείται ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με τις οργανωτικές επιτροπές των κεντρικών αποκριάτικων εκδηλώσεων να εργάζονται πυρετωδώς. Κοινή συνισταμένη και των φετινών εκδηλώσεων, που με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής προγραμματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, είναι η εθελοντική συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, πολιτών, φορέων της περιοχής και επιχειρηματιών.

Ήδη όλοι προετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη και το Σαββατοκύριακο, με τα «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι, τη «Λαμπαδηδρομία» στο Καστέλλι και το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» επίσης στο Καστέλλι να ξεκινούν την αποκριάτικη περίοδο στην περιοχή. Αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε κεντρικών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής: 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη)
• «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι. (ώρα έναρξης 5:00μ.μ.)
Συνδιοργάνωση Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π. με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
• Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 7:00μ.μ. Εκκίνηση από το Πολιτιστικό κέντρο «Μιχάλης Σάλλας») Ακολουθεί πάρτυ στην πλατεία μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο αφιερωμένο στις ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.
Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π. 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
• 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 11:00π.μ. – εκκίνηση από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου)
Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π. 

Κυριακή 2 Μαρτίου
• Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου (ώρα έναρξης 3:30μ.μ.)
Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Δ.Ο.Π.Α.Π. Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων, Εθελοντών, Πολιτών

Δευτέρα 3 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα)
• Καρναβάλι και Κούλουμα στο Θραψανό (ώρα έναρξης 1:00μ.μ.)
Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π. 

Δηλώσεις συμμετοχών στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου

Συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα και οι δηλώσεις συμμετοχής για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. Στα πλαίσια αυτά, η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου απευθυνόμενοι στους:
 κ. Γιώργο Μουρτζάκη – 6973043366 και κ. Μανώλη Σμυρνάκη -6944225612 για συμμετοχές ομάδων
 κ. Ειρήνη Μπεχλιβάνου – 6936815835, για συμμετοχές σχολείων.
Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι. Παράλληλα, μπορούν να αναρτήσουν τη στολή της ομάδας τους στο Facebook στη σελίδα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ.