Με «χρυσές» επιχορηγήσεις και με την ΜΚΟ, Εθνικό Κέντρο Αποναρκοθέτησης για «βιτρίνα» στην πολυτελή ζωή του ίδιου και της συζύγου του, ο προφυλακιστέος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος κατάφερε να αποσπάσει 9 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και να τα κάνει… βίλες και ακριβά αυτοκίνητα.
Ο δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, που για χρόνια βρισκόταν στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας Εξόρμηση, οραματίστηκε την ΜΚΟ που τελικά έγινε εφαλτήριο για τη «μεγάλη ζωή» με την βίλα «φρούριο» στη Ρόδο. Ωστόσο, έπειτα από πολύμηνες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Τζεβελέκος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου για «ξέπλυμα βρώμικου» χρήματος, ενώ την χλιδή των περασμένων ετών διαδέχθηκε η οικονομική δυσπραγεία που τον οδήγησε στον… πάγκο της λαικής στη Ρόδο, λίγο πριν κριθεί προφυλακιστέος.
Η πολυτελής ζωή που επιδεικτικά κατά πολλούς έκανε ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα που είχε στην διάθεσή του να εξαφανιστούν γρήγορα και έτσι από τα μέσα του 2010 αποπειράθηκε να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα της Ρόδου. Μάλιστα, νοικίασε κάποια κτήματα προς Καλαμώνα, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.
Η οικονομική του κατάσταση όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν πολύ άσχημη και γι\’ αυτό είχε να στήσει πάγκο στη λαϊκή αγορά της Ρόδου, πουλώντας έτσι διάφορα λαχανικά, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά.

Τι «έδειξαν» οι έρευνες των αστυνομικών

Με πανάκριβα αυτοκίνητα, με ιδιωτική φρουρά, με ακριβά πιστόλια και με σπίτια εκατομμυρίων ευρώ στη Ρόδο, βρέθηκε και συνελήφθη σε ειδική επιχείρηση της αστυνομίας ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ως επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» από το οποίο απέσπασε συνολικά ποσό της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση του πρώην εκκλησιαστικού συντάκτη ξεκίνησε μόλις πριν από μερικούς μήνες.
Ο ίδιος φρόντισε να φύγει αρχικά από τη Ρόδο και στη συνέχεια να φύγει από τη χώρα με προορισμό την Κύπρο στα μέσα του 2013 μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί μετέφερε και τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει, ο Κώστας Τζεβελέκος ήρθε από την Κύπρο στην Αθήνα, παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια, απολογήθηκε και προφυλακίστηκε. 
Η έρευνα συνεχίζεται και όπως προκύπτει, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε καταφέρει να στήσει μια μικρή αυτοκρατορία μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Εκτός από την πολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, ο ίδιος είχε καταφέρει να αποκτήσει, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια της ΜΚΟ, και μια επταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους, ενώ για άγνωστους λόγους ο ίδιος με τη σύζυγό του είχαν νοικιάσει μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια, πληρώνοντας υπέρογκο ενοίκιο.

Η βίλα στη Ρόδο, η λιμουζίνα και η φρουρά

Ο Κώστας Τζεβελέκος, διέμενε στη Ρόδο τα τελευταία 9 χρόνια και σύμφωνα με τo rodiaki.gr, διέθετε υπερπολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ακόμα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου. 
Ο ίδιος κυκλοφορούσε μόλις ήρθε στη Ρόδο με πολυτελή αυτοκίνητο – λιμουζίνα, διέθετε προσωπική φρουρά, διέδιδε στις επαφές του ότι είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα υποστήριζε ότι τον είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς και στο σπίτι αυτό. 
Η βίλα του, στην Ιαλυσό Ρόδου, όπως αποκαλύπτει η ΡΟΔΙΑΚΗ, διέθετε επίσης εκτός από πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει. 
newpost.gr/ΑΝ. ΓΑΛ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook