«Λίφτινγκ» σε 16 εγκαταλελειμμένους σταθμούς του μετρό στο Παρίσι σχεδιάζει να κάνει, αν εκλεγεί δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, η Ναταλί Κοσιουκό Μοριζέ, υποψήφια της γαλλικής Δεξιάς για τις δημοτικές εκλογές και πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Η Ναταλί θέλει να μετατρέψει τους «σταθμούς – φαντάσματα» σε πισίνες, θέατρα και νυχτερινά κέντρα.

Αν εκλεγεί στη δημαρχία του Παρισιού, το σχέδιό της θα ξεκινήσει από τον σταθμό Αρσεναλ που είναι εγκαταλελειμμένος από το 1939. Η κεντροδεξιά υποψήφια δήμαρχος του Παρισιού με το κόμμα UMP υποσχέθηκε την πλήρη μεταμόρφωσή του αν εκλεγεί.
Ανάμεσα στα σχέδιά της είναι η δημιουργία κλαμπ, πισίνας, εστιατόριο, αίθουσα έκθεσης γλυπτών αλλά και θέατρο στους χώρους που κάποτε έτρεχαν οι επιβάτες για προλάβουν τους συρμούς. Μάλιστα, η ίδια λέει πως αν τελικά γίνει δήμαρχος της πόλης, θα ζητήσει από τους συμπολίτες της κι άλλες ιδέες. Οι περισότεροι από τους εγκαταλελειμμένους σταθμούς του μετρό έχουν κλείσει απο τη δεκαετία του \’30 έως τη δεκαετία του \’70, ενώ υπάρχουν και μερικοί που δημιουργήθηκαν αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Το μόνο πρόβλημα στα φιλόδοξα σχέδια της Ναταλί είναι πως… τρώει τη σκόνη της Σοσιαλίστριας υποψήφιας για την δημαρχία του Παρισιού και νυν αντιδημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Χιντάλγκο. 
Το μόνο παρήγορο για την ίδια είναι πως έχει τη παρισινή νεολαία με το μέρος της. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook