Σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ καλεί τους πολίτες το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την ερχόμενη Παρασκευή 21/2.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Μουσείου στην οποία αναφέρονται τα εξής:
\”Στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γυρνάμε το χρόνο πίσω, μόλις μερικές δεκαετίες, και σας προσκαλούμε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, από τις 20.30΄ ως τα μεσάνυχτα, να χορέψουμε στους ρυθμούς της διεθνούς μουσικής σκηνής. 
Μια βραδιά αφιερωμένη στους «ξενόφερτους» χορούς και τις μουσικές που κάποτε δίχαζαν την αστική κοινωνία της Κρήτης, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική έκθεση του ΙΜΚ «Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία», την οποία οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν.
Το πάρτυ στο Αμφιθέατρο ξεκινάει με «χοροθεατρικό» δρώμενο. Σε ρόλο κομπέρ ο ηθοποιός Θεόδωρος Θεοδωρίδης θα υποδεχτεί τον κόσμο και τις χορευτικές ομάδες της πόλης που θα στροβιλιστούν σε ρυθμούς Waltz, Tango, Foxtrot, Charleston και Swing. Vintage προβολές θα ακολουθούν τα βήματα τους. Χορεύουν οι: Γιάννης Σουλακιώτης (Steps Dance Academy), Εμμανουέλα Γεμιτζάκη (Duende Dance Club), Μανόλης Τσαγκαράκης και Μάγια Φραγκιαδάκη.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα λικνιστούμε με την τονική αρμονία και τη ρυθμική πολυπλοκότητα του Μπουένος Άιρες, της νότιας Καρολίνας, της Νέας Υόρκης, της εξαιρετικής αφροαμερικάνικης τζαζ σκηνής. Ο χορός θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση στο Αμφιθέατρο και την παρακείμενη αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού. 
Είσοδος: 3 ευρώ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook