Συγκίνηση προκάλεσε η φωτογραφία του τετράχρονου αγοριού από τη Συρία, το οποίο σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα έμοιαζε να περιπλανάται μόνο στην έρημο κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία.
Ωστόσο η αλήθεια όπως φαίνεται είναι αρκετά διαφορετική, αν και λίγα αλλάζουν σε σχέση με το ανείπωτο δράμα που περνούν οι πρόσφυγες της πολύπαθης από τον αιματηρό εμφύλιο Συρίας.
Τελικά, το τετράχρονο αγόρι, κρατώντας μία πλαστική σακούλα στα χέρια του περπατούσε λίγα μέτρα μακριά από την οικογένειά του και όχι εντελώς μόνο του όπως φαινόταν από την αρχική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα.
O εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ιορδανία Άντριου Χάρπερ έκανε λόγο για «προσωρινό χωρισμό» του τετράχρονου αγοριού» από την οικογένειά του, ωστόσο αρχικώς το «προσωρινό» ερμηνεύθηκε ως επανένωση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία, ώρες αργότερα.
Ο κ. Χάρπερ διευκρίνισε αργότερα ότι η επανένωση του μικρού Σύρου με την οικογένειά του έγινε λίγα λεπτά μετά τη λήψη της επίμαχης φωτογραφίας.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook