Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά, 50χρονη δικηγόρος, για παθητική δωροδοκία, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Δικηγόρων και της νομοθεσίας που αφορά στην παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία από 26χρονη ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη δικηγόρος αν και είχε διορισθεί από την αρμόδια δικαστική Αρχή, προκειμένου να την εκπροσωπήσει σε νομική της υπόθεση, δεδομένου ότι η ίδια τυγχάνει πολίτης χαμηλού εισοδήματος, απαίτησε παράνομα και έλαβε χρήματα από αυτήν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο είχε εκδοθεί σχετική απόφαση, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, η οποία προέβλεπε ότι η 26χρονη απαλλασσόταν από την υποχρέωση καταβολής των δικαστικών εξόδων. Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε και τον διορισμό της 50χρονης δικηγόρου, ως πληρεξούσιας συνηγόρου της 26χρονης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επιπλέον ότι η δικηγόρος είχε αποσπάσει τμηματικά το ποσό των 1.450 ευρώ, ενώ απαιτούσε και άλλα χρήματα από την 26χρονη, κατά την έκδοση της τελικής απόφασης της δικαστικής της υπόθεσης.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, συνελήφθη η 50χρονη στο δικηγορικό της γραφείο, στην περιοχή του Πειραιά, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο ποσό των 250 ευρώ, που της είχε παραδώσει η 26χρονη λίγη ώρα νωρίτερα.

Η συλληφθείσα δικηγόρος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

newpost.gr