Ο Δήμος Πλατανιά με ανακοίνωσή του για το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου, εκφράζει την ικανοποίηση του για την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος του Δήμου αλλά και της τοπική κοινωνίας της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου "την ενημέρωση για την ανωτέρω εξέλιξη είχαμε από τον Βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη , ο οποίος είχε παρέμβει για παραπάνω θέμα. 

Ειδικότερα ο Δήμος Πλατανιά από διετίας με το υπ αριθμ.3799/29-2-2012 έγγραφο του προς της ΕΤΑΔ ζητούσε την παραχώρηση του πρώην Α.Τ. Κολυμβαρίου .

Στη συνέχεια και με δεδομένο το αδιέξοδο που διαφαινόταν για την παραχώρηση του παραπάνω ακινήτου, ο Δήμος Πλατανιά ζήτησε με το υπ αριθμ.22279/1-10-13 έγγραφο του προς το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ να παραχωρηθεί το παραπάνω κτίριο στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στην οποία υπάγεται και το εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο για στέγαση του.

Μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης θεωρούμε λογικό επακόλουθο την εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων άμεση ανάκληση της μήνυσης κατά του Δημάρχου Πλατανιά σύμφωνα με το υπ΄αρ.πρωτ: 2538/23-8-2013 έγγραφο της και του σχετικού Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής κατά του Δήμου Πλατανιά."