Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, καθώς μαζεύονται οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο που έχει διοργανωθεί για το ζήτημα του κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για επίθεση «στα δικαιώματά μας» και τονίζει ότι «ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων».

Χαρακτηρίζει επίσης εγκληματική την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. «Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις», υποστηρίζει το ΠΑΜΕ.

protothema.gr