Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για τα όσα δήλωσε για τα περί «πολιτικών ευθυνών» του Γιώργου Παπανδρέου στο σκάνδαλο των 9 εκατ. ευρώ με τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιον αναφερόταν.

Από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, στο Βελιγράδι είχε απαντήσει ερωτηθείς σχετικώς: 

«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί».

Το ζήτημα που προκύπτει πλέον είναι ποιον εννοούσε ο κ. Βενιζέλος; Από τη στιγμή που τόνισε ότι οι κύριοι Παπανδρέου, Δόλλης και Λοβέρδος συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, μένει μόνο η προκάτοχος του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη, με το «πάρτι» με τις ΜΚΟ να τελειώνει επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν αιχμή του κ. Βενιζέλου προς την πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτή της ΝΔ; Καλό θα είναι να υπάρξει διευκρίνιση. 

newpost.gr