Να συμμετάσχουν αυριανό παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, καλεί τους αγρότες και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ενώ εκφράζοντας την συμπαράστασή της στους αγώνες των αγροτών αύριο θα μείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες και οι μονάδες της Ένωσης.
Όπως ανακοινώθηκε απο την ΕΑΣ \”το Δ/Σ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίαση του εξέτασε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και το Συνεταιριστικό Κίνημα του Νομού μας. 
Το έλλειμμα αγροτικής πολιτικής του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε καίρια ζητήματα όπως : το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των αγροτικών εφοδίων κλπ.
Η φετινή ακαρπία των ελαιοδέντρων, η νέα Αγροτική πολιτική 2014-2020, ο Νόμος 4015 περί Συνεταιρισμών, αλλά και η άδικη και άστοχη φορολόγηση των αγροτών, δημιουργούν συνθήκες πλήρους απόγνωσης και απογοήτευσης της όποιας παραγωγικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα οδηγείται σε πλήρη αποτελμάτωση και ουσιαστική αφάνιση η Αγροτική Οικονομία του Νομού μας.
Για τους παραπάνω κύρια λόγους το Δ/Σ καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στο Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, με στόχο την ανατροπή όλων των άδικων μέτρων.
Εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του στις Αγροτικές κινητοποιήσεις με το κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών, καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων την ημέρα του συλλαλητηρίου.
Καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει επιτέλους ένα ουσιαστικός διάλογος Αγροτικής πολιτικής του πρωτογενούς τομέα ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την Χώρα και τους αγρότες σε τροχιά ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.\”

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook