Η Τ.Ε Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τρίτη 18/2 στις 1800 το απόγευμα, στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς , την εκδήλωση με θέμα « Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας» , με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη μέλος του τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: \”ο ομιλητής ανέφερε ότι η ουσία του θέματος της εκπαίδευσης είναι ο ταξικός της χαραχτήρας , για αυτό και η βασική επιδίωξη του κεφαλαίου είναι η ολοένα και μεγαλύτερη προσαρμογή της , στις ανάγκες του.

Στην κατεύθυνση αυτή σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ , η αξιολόγηση θα κατηγοριοποιήσει και θα διαφοροποιήσει ταξικά τα σχολεία , θα ενισχύσει τους ταξικούς φραγμούς και τις μορφωτικές διαφοροποιήσεις διώχνοντας από τις δομές του σχολείου τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Επιπλέον θα εντείνει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευτικού στην προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών , χτυπώντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα του και θα κλιμακώσει τα πειθαρχικά μέτρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενώ παράλληλα θα μετακυλήσει τα θέματα της εκπαίδευσης , στην ευθύνη του γονιού και της σχολικής μονάδας , αφαιρώντας τα από την κρατική μέριμνα.

Στην πολιτική αυτή άνοιξε δρόμους και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές η ΕΕ, μέσα από τους νόμους και τις συνθήκες της , καθώς και με τα διάφορα προγράμματα της.

Όλο το προηγούμενο διάστημα όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ στην Εκπαίδευση.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εφάρμοσαν όλες τις αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση , ενώ κι ο Σύριζα είχε στηρίξει Ευρωπαϊκό Νόμο για την κινητικότητα των Εκπαιδευτικών.

Για το ΚΚΕ η Παιδεία αποτελεί λαϊκό πρόβλημα , όχι μόνο εκπαιδευτικό .Στόχος του είναι ένα σχολείο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Στις Εκλογικές μάχες που έρχονται θα πρέπει να αναδειχτεί η στάση των κομμάτων και της ΕΕ στο ζήτημα της Παιδείας.

Αποτελεί κριτήριο ψήφου – συμπόρευσης με το ΚΚΕ η στάση του απέναντι στην διδασκαλία των αστικών αντιλήψεων στο σχολείο , απέναντι στην κεντρική Ευρωπαϊκή Πολιτική στην Εκπαίδευση. Δεν έκρυψε ποτέ ότι η παιδεία στην ΕΕ δεν θα γίνει φιλολαϊκή.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που στηρίζοντας το , στηρίζεις την ανασύνταξη του λαικού κινήματος στην Εκπαίδευση , χτυπάς της πολιτική της ΕΕ στην Εκπαίδευση , διεκδικείς την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία ,ανοίγεις τον δρόμο για την λαϊκή εξουσία όπου θα υπάρχει δημόσιο και δωρεάν ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για ολοκληρωμένη μόρφωσης και παιδεία.

Στην εξουσία αυτή είναι αναγκαίοι όλοι οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία είναι η μόνη υπεύθυνη για την μόρφωση των παιδιών. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook