Απάντηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στον Δήμαρχο Ιεράπετρας για το υποκατάστημα του ΙΚΑ:

\”Δεν θα μπω σε μια στείρα, χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση, στην οποία προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση ο κ. Αναστασάκης για να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει.

Από τις ομιλίες μου στη Βουλή, τις ερωτήσεις που έχω υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό είναι ξεκάθαρο ότι αγωνίστηκα να μην υποβαθμιστεί ποτέ κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ του νομού Λασιθίου. Δεν συναίνεσα σε καμιά υποβάθμιση.

Συγκεκριμένα για το ΙΚΑ Ιεράπετρας είμαι ο πρώτος που ανέδειξα το θέμα, κάνοντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις στον υπουργό.

Ακόμα και στην ερώτηση που υπέβαλα για το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, τόνιζα ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποβαθμιστούν τα υπόλοιπα υποκαταστήματα.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Δήμαρχου Ιεράπετρας συνεχίζεται και στη δεύτερη επιστολή του, ώστε να μεταθέσει τις ευθύνες για την απομάκρυνση των υπηρεσιών από την Ιεράπετρα, από τα κόμματα και την κυβέρνηση που ο ίδιος φανατικά στηρίζει και ουδέποτε τόλμησε να καταγγείλει, προς το ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, λες και παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, λες και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Είναι αδύνατον να κατανοήσει ο κ.Αναστασάκης τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα και το ρόλο του Δημάρχου ως συλλογικού εκφραστή μιας κοινωνίας που πλήττεται βάναυσα.

Πιστεύει ότι η πολιτική ασκείται μένοντας κλεισμένος μέσα στο γραφείο του. Φοβάται τον ίδιο το λαό που εκπροσωπεί.

Δεν το έχει ακόμα κατανοήσει παρόλο που πολλές φορές τον είχα προσωπικά προτρέψει να βγει μπροστά.

Αλλά δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμος Ιεράπετρας δεχόταν μια τέτοια βάρβαρη επίθεση, αυτός να παρευρίσκεται και να φωτογραφίζεται χαμογελώντας με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτόν δηλαδή που είναι ο κατ’ εξοχήν υπαίτιος για τα μνημόνια και την πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας, που έχει οδηγήσει στην απόγνωση το λαό μας.

Κοντολογίς, δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες, δεν μπορείς να υπηρετείς δυο διαφορετικές αντιλήψεις που συγκρούονται ταυτόχρονα.

Ας θυμηθούμε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας να εναντιωθεί στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο και την στάση που κράτησε ο ίδιος.

Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το χρέος του έστω και τώρα, την ύστατη ώρα είναι να ηγηθεί μιας μεγάλης κινητοποίησης για το ΙΚΑ Ιεράπετρας μέσα από την οποία θα εκλεγεί μια συλλογική αντιπροσωπία στην οποία θα συμμετέχουν η Εκκλησία, όλοι οι φορείς, οι βουλευτές, για να πάνε στον υπουργό και να απαιτήσουν να μη τολμήσει η κυβέρνηση να υποβαθμίσει το υποκατάστημα στην Ιεράπετρα.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει και όχι να κρύβεται λέγοντας πως πήρε κάποιο τηλέφωνο.

Δεν μπορεί να μπει στη λογική ότι πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα, τα συμφέροντα του λαού που υπηρετούμε και σε αυτή τη πορεία θα υπάρξουν και συγκρούσεις.

Γι αυτό προτίμησε όχι μόνο να απουσιάζει από τις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο και να μην εμφανιστεί στην κατάληψη της ΔΥΠΕ, αλλά στάθηκε και απέναντι στο κόσμο που αγωνιζόταν.

Ο κόσμος αυτός αθωώθηκε και δικαιώθηκε κ.Αναστασάκη όχι μόνο από τη δική σας κατάθεση στο δικαστήριο που «αναγκαστήκατε» να κάνετε κάτω από την πίεση της οργής του λαού, αλλά γιατί αυτοί οι πολίτες έκαναν έναν δίκαιο και ιερό αγώνα, όχι για δικά τους προσωπικά συμφέροντα, αλλά για τα δίκαια της κοινωνίας που πλήττεται βάναυσα και γιατί είχαν δίπλα τους την αμέριστη συμπαράσταση και την αγάπη των Ιεραπετριτών.

Κ. Δήμαρχε, φαίνεται ότι αδυνατείτε να συλλάβετε τα νοήματα ή τα ερμηνεύετε όπως σας βολεύουν. Ακολουθείτε μια διαδρομή που δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των καιρών και της κοινωνίας.

Για αυτό δεν θα σας παρακολουθήσω πλέον σε αυτή την αντιπαράθεση. Πιστεύω ότι ο λαός μας έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και για αυτό δεν πρόκειται να επανέλθω. Διότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που απασχολούν το λαό μας.

Όμως επειδή η αντιπαράθεση αυτή που ξεκίνησε από τον ίδιο χωρίς λόγο δεν είναι βέβαια προσωπική, θα είμαι παρόν όποτε χρειαστεί με όλους μαζί για τα δίκαια του Δήμου και περιμένω να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να επισκεφτούμε το συντομότερο δυνατόν τον υπουργό Εργασίας για το ΙΚΑ Ιεράπετρας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook