Για μερικά ευρώ και συγκεκριμένα για 40, όπως τελικά αποκαλύφθηκε, οι δύο νεαροί δολοφόνησαν άγρια τον αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία.

«Τον σκοτώσαμε γιατί μας κορόιδεψε. Μας είχε υποσχεθεί πως θα μας δώσει 50 ευρώ, αλλά μας έδωσε μόλις 10 ευρώ. Θέλαμε τα χρήματα για να πάμε την Κυριακή στην Καλαμάτα να παρακολουθήσουμε αγώνες καρτ». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο ένας από τους δύο νεαρούς, που κατηγούνται για τη δολοφονία του άτυχου αρχιμανδρίτη.

Σύμφωνα με την Espresso, για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη συνελήφθησαν δύο νεαροί. Ενας 18χρονος Ελληνας και ένας 24χρονος Γεωργιανός. Ο πρώτος που «έσπασε» και ομολόγησε τα όσα συνέβησαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, ήταν ο 18χρονος. Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι δύο νεαροί πήγαν το Σάββατο στο σπίτι του ιερέα, ο οποίος και τους άνοιξε, καθώς τους περίμενε.

Σύμφωνα με τον 18χρονο, ο ίδιος περίμενε στο διάδρομο, ενώ ο Γεωργιανός πήγε στην κουζίνα μαζί με τον ιερέα. Οπως ανέφερε ο Ελληνας, ο ιερέας και 24χρονος έμειναν στην κουζίνα για μισή ώρα, περίπου. Υστερα, ο 18χρονος άκουσε φασαρία: «Μόνο 10 ευρώ έχω, αρκετά είναι, φύγετε τώρα» φέρεται πως του είπε ο αρχιμανδρίτης.

Οπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο 18χρονος, ο ιερέας βγήκε γυμνός από την κουζίνα και από πίσω του τον ακολουθόύσε ο Γεωργιανός, ο οποίος και τον χτύπησε δυο φορές με σιδηρογροθιά, μια στο μέτωπο και μια στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Κάπως έτσι, ο αρχιμανδρίτης ζαλίστηκε και έπεσε στο πάτωμα. Ο 24χρονος, σύμφωνα πάντα με τον νεαρό Ελληνα, τον τον έσυρε στην κουζίνα και  αφού του έκανε θηλιά το πουκάμισό του, το πέρασε στο λαιμό του και τον στραγγάλισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργιανός, αφού πρώτα «έσπασε» στην ανάκριση ο 18χρονος, έπειτα από αρκετές ώρες, παραδέχτηκε την παρουσία του στο σπίτι, αλλά κατονόμασε ως δράστη τον νεαρό Ελληνα.Σύμφωνα με την κατάθεση του Γεωργιανού και οι δύο νεαροί συνόδευσαν τον ιερέα στην κουζίνα όπου του ζήτησαν τα λεφτά, που είχαν συμφωνήσει να τους δώσει. Στη συνέχεια, αφού τους έδωσε τα 10 ευρώ βγήκε γυμνός από το δωμάτιο και τους είπε να φύγουν. Ο 24χρονος ισχυρίζεται τότε, ότι ο νεαρός Ελληνας τον χτύπησε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι και ακολούθως τον στραγγάλισε.

Ποιος είναι ο 18χρονος που συνελήφθη

Συγχωριανός του άτυχου αρχιμανδρίτη, με τον οποίο η οικογένειά του είχε άριστες σχέσεις, είναι ο18χρονος που συνελήφθη για το φόνο του άτυχου ιερέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην Espresso, ο 18χρονος δεν είχε πολλές επαφές με τα παιδιά της ηλικίας του, κουρευόταν εκκεντρικά, έκανε παρέα με αλλοδαπούς και ήταν λάτρης του Παντελή Παντελίδη, της ταχύτητας και των γρήγορων αυτοκινήτων.

\"\"

(Φωτογραφίες από την Espresso)

Ποιος είναι ο Γεωργιανός που συνελήφθη

Ο Γεωργιανός φίλος του 18χρονου, ζούσε και αυτός στη Χώρα Τριφυλλίας και ασχολούνταν κυρίως με γεωργικές εργασίες, ενώ όταν δεν είχε δουλειά στα χωράφια, έκανε μεροκόματα σε εργοστάσιο της περιοχής.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook