Η Σουηδική αγορά είναι μία πολύ σημαντική αγορά για τα Χανιά καθώς εκπροσωπεί το 13% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων. Συγκεκριμένα το 2013 περίπου 112,300 Σουηδοί αφίχθησαν στα Χανιά.

Η παρουσία λοιπόν επιχειρηματιών και φορέων των Χανίων στην έκθεση Grekland Panorama – 2014, που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία, ήταν όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της,  η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων:

\”Στην έκθεση παρευρεθήκαμε (με ιδιωτικά έξοδα) εκπροσωπώντας διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και τη Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων. Ήταν πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μία έκθεση που επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην οποία ο Νομός Χανίων (που δέχεται το μεγαλύτερο μερίδιο της Σουηδικής αγοράς στην Ελλάδα) αποτελούσε το βασικό κομμάτι της έκθεσης με τουλάχιστον 15 συμμετοχές.

Στην έκθεση συμμετείχαν και όλοι οι Tour Operators, οι οποίοι μας δήλωσαν ότι η Σουηδική αγορά θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το 2014 (δεδομένου και των επιπλέον πτήσεων που θα βάλλουν). Επίσης για πρώτη φορά σε συνεργασία με την εταιρεία North Events (διοργανώτρια της έκθεσης) μαζί με το ξενοδοχειακό προϊόν διαφημίστηκε και ο γαστρονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τουρισμός καθώς και ο τουρισμός με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Το λιμάνι των Χανίων που είχαμε επιλέξει ως κεντρική φωτογραφία στο περίπτερό μας έφερε πολλές αναμνήσεις στους περίπου 6,000 Σουηδούς που πέρασαν από την έκθεση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων στηρίζει ενεργά την προβολή του Νομού Χανίων σε όλες τις Σκανδιναβικές εκθέσεις, με ιδιωτικά περίπτερα σε Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία και Δανία. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία North Events για την συνεργασία της και την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook