Μαθητές στη Κρήτη θα φτιαχνουν… ρομποτ ;;;  Έτσι φαίνεται

Η κα Μαρία Στρατάκη, διευθύντρια του σχολείου του Κάτω Χωριού, παραχώρησε συνέντευξη στο Ηχώ fm και μίλησε για το εγχείρημα που θα γίνει στις 21 Μαρτίου που αφορά την εκπαιδευτική ρομποτική.

Μαρία Τσαγκαρακη: Πες μας για το εγχείρημα που θα γίνει στις 21 Μαρτίου.

Μαρία Στρατάκη: Εμείς αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την εκπαιδευτική ρομποτική πιστεύοντας ότι έχει θετικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι στη ζωή μας, χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς. Εμείς βλέπουμε ότι δίνει την ευκαιρία να εργαστούν μαζί τα παιδιά, να λύσουν προβλήματα, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και πολύτιμες ενότητες δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό της προσπάθειας να ενσωματώσουμε στην εκπαιδευτική μας πρακτική την εκπαιδευτική ρομποτική αποφασίστηκε να καλέσουμε εδώ τους ειδικούς. Κάλεσε λοιπόν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τον διεθνή οργανισμό FLL και θα έρθουν οι εκπρόσωποι του στην Ιεράπετρα 21 με 23 Μαρτίου για να μας δείξουν ακριβώς τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική.

Εν συνεχεία μίλησε στον Ηχώ ο κος Βασιλείου, εκπρόσωπος του οργανισμού “δράση για την εκπαίδευση”.

Βασιλείου:O διαγωνισμός FLL είναι ένας διαγωνισμός που γίνεται σε 80 χώρες στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι η πιο πρόσφατη χώρα που μπήκε στο διαγωνισμό αυτό.
Ο οργανισμός “δράση για την εκπαίδευση” ξεκίνησε και συνεχίζει να απαρτίζεται βασικά από εθελοντές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές που έχουν όραμα για την εκπαίδευση. Αυτός ο οργανισμός επιβραβεύτηκε από τον διεθνή οργανισμό Fert, που κάνει αυτό το διαγωνισμό, για όλη του τη δράση. Επιλέχτηκε λοιπόν για να διοργανώσει το διαγωνισμό για την Ελλάδα.
Πρώτη φορά φέτος κάναμε ένα άνοιγμα παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό.

Συνεντεύξεις

hxonews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook