Ο γάλλος βιομήχανος Σερζ Ντασό, ο οποίος έχασε την περασμένη εβδομάδα την ασυλία του ως γερουσιαστής, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας υπόθεσης εξαγοράς ψήφων την εποχή που ήταν δήμαρχος.

Ο 88χρονος γερουσιαστής, ιδιοκτήτης της συντηρητικής εφημερίδας Le Figaro είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την περιουσία του για να εξασφαλίσει την εκλογή του στο Κορμπέιγ-Εσόν, ένα δήμο κοντά στο Παρίσι, κάτι το οποίο αρνείται.

Η Γερουσία ανακοίνωσε στις 12 Φεβρουαρίου την άρση της ασυλίας του γερουσιαστή του δεξιού κόμματος UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και από τότε ανακρίνεται.

Ο όμιλος Ντασό κατασκευάζει τα αεροπλάνα για επιχειρηματίες Falcon και τα μαχητικά Mirage και Rafale. «Θα μπορέσω να καταδείξω την πλήρη αθωότητά μου γι\’ αυτές τις δήθεν εξαγορές ψήφων, κατηγορίες πλήρως κατασκευασμένες από ορισμένους από τους πολιτικούς αντιπάλους μου» δήλωσε ο ίδιος.

Οι δικαστές ενδιαφέρονται για τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2008, το 2009 και το 2010 στο Κορμπέιγ-Εσόν τις οποίες είχε κερδίσει ο Ντασό και στη συνέχεια ο Ζαν-Πιέρ Μπεστέ, που θεωρείται δικός του άνθρωπος.

Ο Σερζ Ντασό γεννήθηκε το 1925 και είναι μέλος μιας πανίσχυρης δυναστείας που εδώ και περισσότερο από 60 χρόνια κινεί τα νήματα στη Γαλλία. Το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Σερζ Ντασό στην 4η θέση του καταλόγου των πλουσιότερων ανθρώπων της Γαλλίας και στην 69η θέση των πλουσιότερων στον κόσμο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook