Συγκίνηση αλλά και μεγάλη κινητοποίηση έχει προκαλέσει η περιπέτεια του 3 χρονου παιδιού που πρέπει να πάει για μεταμόσχευση στο εξωτερικό αλλά δεν μπορεί λόγω ΕΟΠΥΥ όπως πρώτο δημοσίευσε το flashnews.gr (δείτε εδώ)

Αμέσως μετά την προβολή του θέματος ακολούθησε πλήθος επαφών και επικοινωνιών από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και του υπουργείου υγείας.

Μάλιστα, με την οικογένεια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o πατέρας του τρίχρονου παιδιού:

\”Έχουμε μιλήσει προσωπικά με τον ίδιο τον Υπουργό. Μας πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης και μας είπε ότι θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα για να μην χάσει το φως το παιδάκι μου. Θα το στείλουν εσπευσμένα Λονδίνο. Μας είπαν να καταθέσουμε εμείς τα χαρτιά και να μην ανησυχούμε\”.

Το ότι υπάρχει πρόθεση και διάθεση να λυθεί το θέμα, είναι αναμφισβήτητο. Εξάλλου πρόκειται για ένα μικρό αγγελούδι.

Το θέμα είναι πώς θα ξεπεραστούν τα διαδικαστικά εμπόδια.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης: \”Θα γνωρίζουμε σε 2-3 μέρες αν τελικά λυθεί το θέμα. Επικοινωνήσαμε με το γραφείου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και μας είπαν ότι θα βοηθήσουν. Υπάρχει θετική ανταπόκριση, το θέμα είναι να το δούμε στην πράξη. Οι υποσχέσεις είναι πολλές. Όμως πρέπει να διευθετηθούν πρώτα τα διαδικαστικά και εκεί παρουσιάζεται το πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ.  Η μεταμόσχευση είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου ωστόσο περιμένουμε και ένα χαρτί από το Λονδίνο, να μεταφραστεί και να επιβεβαιώνει και τυπικά την επέμβαση, για να κατατεθεί και αυτό το χαρτί.\”

Πρόθεση υπάρχει υπάρχει ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να γίνει και πράξη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook