Σε λίγες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσουν 2 νέοι υπολογιστές που θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα της Google, Chrome OS.

Οι δύο νέοι υπολογιστές θα λειτουργούν άψογα κυρίως με τις υπηρεσίες cloud της Google, κι έτσι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύει τα δεδομένα του σε σκληρό δίσκο στον υπολογιστή, αλλά στον κυβερνοχώρο κι έτσι να έχει πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο ίντερνετ και από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται και φυσικά χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν.

Αρχικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά δύο μοντέλα, ένα από την Samsung(429 δολάρια) και ένα από την Acer (349 δολάρια) ενώ η Google ανακοίνωσε οτι θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης των Chromebook σε σπουδαστές ή καθηγητές προς 20 δολάρια τον μήνα αλλά και σε επιχειρήσεις προς 28 δολάρια τον μήνα.

Επίσης τα μηχανήματα αυτά θα είναι πολύ ελαφριά από λογισμικό κι έτσι σύμφωνα με τη Google θα ανοίγουν σε μόλις 8 δευτερόλεπτα και θα έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία της τάξης των 6-8.5 ωρών.

Τέλος τα πολυαναμενόμενα Chromebooks θα είναι διαθέσιμα για αγορά ή ενοικίαση από τις 15 Ιουνίου 2011 στο Amazon και το Best Buy στην Αμερική ενώ στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία ενώ στις υπόλοιπες χώρες θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook