Στον Τάσο Σιώρη, τον 27χρονο χειριστή του ιστιοπλοϊκού που είχε εξαφανιστεί στο Σούνιο ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα που είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φάρου Σπετσών.

Το πτώμα που εντόπισαν πρώτοι ψαράδες από το νησί, εστάλη στο νεκροτομείο του Πειραιά για νεκροψία και νεκροτομή.

Η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό και έπειτα από εξέταση DNA, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον άτυχο ιστιοπλόο.

Το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, που αγνοείτο από τις 28 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε την Κυριακή στο νότιο άκρο της νησίδας Πάτροκλος, στην περιοχή του Σουνίου.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού από το Λαύριο και άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, οι οποίοι, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ερεύνησαν στο εσωτερικό τού ιστιοφόρου για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 27χρονος είχε αναχωρήσει με το ιστιοφόρο στις 28 Ιανουαρίου από τη Μαρίνα Αλίμου και την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν είχε δηλώσει μηχανική βλάβη. Τότε είχε αναφέρει ότι συνεχίζει το ταξίδι του, μόνο με τη χρήση των ιστίων τού σκάφους.

Πάντως, πολλά είναι τα ερωτήματα όσον αφορά στο κατά πόσο υπήρχε άμεση ανάγκη για τη μεταφορά του σκάφους από τον Άλιμο στο Λαύριο εκείνη την ημέρα, αφού και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας για την οποία εργαζόταν ο Τάσος Σιώρης είχε μιλήσει πρόσφατα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», λέγοντας ότι έψαχνε μόνος του το σκάφος με το αυτοκίνητο του, από το ναό του Ποσειδώνα μέχρι και το νησί του Πάτροκλου.

Μάλιστα, είπε ότι θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πειρατείας!

Πάντως, ο Ολλανδός ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου, ερωτηθείς σχετικά με το αν το σκάφος έπρεπε να επισκευαστεί εκείνη την ημέρα, απάντησε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς ο λόγος που θα μεταφερόταν στο Λαύριο ήταν απλά για συντήρηση και βάψιμο, υποστηρίζοντας πώς είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να τεθεί στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Η κηδεία του άτυχου Τάσου θα γίνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Νεκροταφείο του Γέρακα, ενώ απαντήσεις στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσει η ανέλκυση του σκάφους, η οποία πιθανότατα θα γίνει την Παρασκευή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook