Σε εξέλιξη είναι η διαβούλευση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κρήτης για τη διαμόρφωση του Περιφερειακού Προγράμματος Ισότητας των Φύλων 2014-2016. Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, αναπληρώτριας προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Μαρίας Λιονή και την συμμετοχή φορέων της Κρήτης όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάληψη δράσεων κοινωνικής μέριμνας, δια βίου μάθησης και συνεργασίας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Γυναικεία Σωματεία και όλους τους κοινωνικούς φορείς της Κρήτης. Οι προτάσεις αυτές πρόκειται να ενταχθούν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ισότητας των Φύλων για τα έτη 2014-2016.

Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση του Περιφερειακού Προγράμματος Ισότητας των Φύλων 2014-2016 εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών/Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητική Μεταρρύθμιση, για την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές των Περιφερειών. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Η διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη έως 21 Φεβρουαρίου 2014 στον παρακάτω σύνδεσμο της Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr ενότητα ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.
Στην σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου ως μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η Γενική Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.), ο Δήμος Ανωγείων, το Ινστιτούτο ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook