Χθες το πρωί μέλη των Ομάδων Γυναικών του νομού Ηρακλείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου μαζί με γονείς, που τους ζητούν πίσω το επίδομα τοκετού πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, κατατέθηκε υπόμνημα με τα παρακάτω αιτήματα

1. Μη επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που τους δόθηκε και τους το ζητάνε πίσω εντός 15 ημερών, αλλιώς όπως απειλούν θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
2. Καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου, κύησης κτλ.
4. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Καλούμε όλες τις μητέρες, τους γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν μαζί μας. [email protected]

Οι γυναίκες της ΟΓΕ στεκόμαστε αλληλέγγυες στις μητέρες, στους γονείς και τους καλούμε να μην επιστρέψουν πίσω τα χρήματα και να αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθούν. Καλούμε τους γονείς αλλά και τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια και τους το στερούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι ομάδες και σύλλογοι της ΟΓΕ και η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων νομού Ηρακλείου:

την Παρασκευή 21/2/ στις 10 το πρωί έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.