Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένεται να γίνουν οι φετινές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που άλλωστε ειναι και το πλέον λογικό, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr παρουσιάζοντας όλο το νομοσχέδιο (δείτε εδώ).
Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας απο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπ.Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, οπότε οι κρίσεις μετατίθενται απο τα τέλη Φεβρουαρίου για τα τέλη Μαρτίου.
Και είναι λογικό αυτό, καθώς το νομοσχέδιο – ακόμη και αν γίνουν επιμέρους τροποποιήσεις – προβλέπει ριζικές αλλαγές σε ολόκληρη την δομή της ΕΛ.ΑΣ. και θα πρέπει κυρίως οι προαγωγές και τοποθετήσεις να γίνουν σύμφωνα με την νέα οργανωτική δομή.
Βέβαια, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο Flashnews.gr, εξέφρασαν την αγωνία τους, για το ενδεχόμενο οι κρίσεις και οι αλλαγές να συμπέσουν με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οπότε – όπως γίνεται τα τελευταία \”μνημονιακά\” χρόνια – λαμβάνονται ειδικά μέτρα και γίνεται ιδιαίτερος σχεδιασμός.
Πάντως, όπως γράφει το bloko.gr ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου των κρίσεων, σχετίζεται και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
\”Για τον κ. Παπαγιαννόπουλο, υπάρχουν αντικρουόμενες προς το παρόν θέσεις. Η μία από στελέχη που προέρχονται από το περιβάλλον του και θεωρούν σχεδόν σίγουρη την παραμονή του, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή οργανογράμματος καί υπηρεσιακής διάρθρωσης σύμφωνα με το νέο νομοθέτημα.
Άλλες πηγές, που προσδιορίζονται κοντά σε ισχυρά κέντρα διοίκησης του αρχηγείου, προβάλουν ενστάσεις και σημειώνουν πως έχει επέλθει μεταβολή στη συνάρτηση των σχέσεων Δένδια- Παπαγιαννόπουλου.
Μάλιστα, προς επίρρωση αυτών των ισχυρισμών, μας παρέπεμψαν στη συνέντευξη Δένδια στο Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή \”στον ενικό\”, όπου τουλάχιστον 9 φορές που ο υπουργός δημόσιας τάξης βρέθηκε στα σχοινιά του ρινγκ εξαιτίας του υψηλού βαθμού δυσκολίας των ερωτημάτων, επέρριψε ακέραια την ευθύνη στον αρχηγό της αστυνομίας, υπεκφεύγοντας με τη μονότονα επαναλαμβανόμενη φράση, \”η αστυνομία έχει ηγεσία..\”\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook