Ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα της δίαιτας ή περνάτε πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να κάψετε λίπος, αλλά δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Σίγουρα κάτι κάνετε λάθος!

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με αντίστοιχες έρευνες, οι πέντε αιτίες που σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να κάψετε λίπος:

«Ρουφάτε» τις θερμίδες!

Αν πίνετε συχνά ζαχαρούχα ροφήματα, τότε υπονομεύετε την προσπάθεια σας να χάσετε το περιττό λίπος και τα κιλά. Ένας καφές με σαντιγί μπορεί, για παράδειγμα, να σας φορτώσει με πάνω από 300 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβετε.

Νομίζετε ότι οι υγιεινές τροφές δεν έχουν θερμίδες!

Όταν κάνουμε δίαιτα, δεν έχει σημασία πόσο υγιεινή είναι μία τροφή, αλλά πόσες θερμίδες έχει. Οι ξηροί καρποί, για παράδειγμα, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο υγιεινά τρόφιμα, έχουν πάρα πολλές θερμίδες. Τα ω-3 λιπαρά και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, είναι σίγουρα απαραίτητα για τον οργανισμό, οι αυξημένες θερμίδες, ωστόσο, θα καταστρέψουν τη δίαιτα σας.

Δεν ιδρώνετε!

Δεν καίτε λίπος, αν δεν ιδρώνετε. Αν, λοιπόν, ο στόχος σας είναι η καύση λίπους, καλό είναι να αυξάνετε σταδιακά τα επίπεδα ενέργειας, που πρέπει ο οργανισμός σας να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Είστε αγχωμένοι συνέχεια!

Όταν έχουμε άγχος, το σώμα μας παράγει υπερβολικές ποσότητες της ορμόνης κορτιζόλης. Σύμφωνα με έρευνες, η κορτιζόλη θεωρείται υπεύθυνη –μακροχρόνια- για αυξημένη αποθήκευση σωματικού λίπους.

Δεν έχετε συγκεκριμένο στόχο!

Ένας λιπομετρητής είναι απαραίτητος για να υπολογίσετε τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας και να θέσετε έτσι τον κατάλληλο στόχο.

onmed.gr